zaterdag 13 november 2010

Belgica limotour Napa

Belgica goes to Napa with style!

Jawel vandaag gaan we met een acht tal Belgen van Stanford wijn proeven in Napa met een limousine...

Om 9u komt de chauffeur iedereen oppikken bij Nicholas en Stéphanie's thuis in Menlo Park. We zijn nog snel langs de winkel gegaan voor vers stokbrood en beleg om ervoor te zorgen dat we toch niet al te zat worden op een nuchtere maag en Pierre heeft een volle picknickmand bij...


We vertrekken richting San Francisco waar we nog Arne en Mireille op gaan pikken, de bende is nog niet goed wakker en we bellen snel naar Arne om de nodige cafeïne te gaan inslaan in de dichtstbijzijnde starbucks. Ze squeezen zich er snel bij en delen de koffie uit terwijl we verder door rijden naar Napa via de Golden Gate bridge. We houden even halt aan het vista point juist over de brug om al de toeristen wat jaloers te maken en nog wat foto's van de bay te trekken in stijl.
Van hieruit is het nog een dik uur rijden tot aan de eerste wijngaard, maar met de gratis champagne zit de sfeer er al goed in.


Onze eerste halte van de dag in Napa is tegen 11am bij Steltzner winery waar we ook een rondleiding krijgen in de wijnkelder en een uitgebreide winetasting.


Voor de maand november is het heel uitzonderlijk mooi weer en het kwik stijgt nog tot 23C dus kiezen we om uiten op het terras te genieten van het weer en de wijn. De wijn wordt rijkelijk geschonken en het verse stokbrood en peper salami worden ook vlotjes naar binnen gespeeld.


De tasting wordt gevolgd door een interessante rondleiding waarbij we wat meer bijleren over het mixen van druivensoorten en een paar keer uit de vaten mogen proeven. Wat ons betreft, zouden we hier heel de dag willen blijven zitten, maar de chauffeur laat ons weten dat hij een goede plaats weet om te gaan picknicken dus kruipen we weer de limo in.


Tegen 13u komen we toe bij V Sattui winery, waar ze een picknickweide hebben. Door het goede weer is het hier echter heel druk en we worden bijna weggejaagd door de eigenaar omdat we ons eigen eten bij hebben.

 

Na wat overleggen en de schuld op de chauffeur te steken die ons naar hier heeft gebracht, mogen we toch blijven op voorwaarde dat we de klanten niet belemmeren en dus niet aan een tafel mogen zitten. Geen probleem voor ons. we bemachtigen toch een aantal banken en laten de verzamelde lekkernijen ons goed smaken.

In de namiddag staan er nog 2 wineries op het programma waar we enkel wijn gaan proeven.

De eerste is Andretti winery waar we een totaal andere ervaring hebben als bij Steltzner. De mensen zijn heel onaangenaam, er hangt een soort begrafenis sfeer en we worden helemaal niet bediend, als klap op de vuurpijl  moeten we zelfs vragen om te betalen, we zouden eigenlijk gewoon zonder te betalen moeten vertrekken, maar het engeltje op onze schouder fluistert ons in om toch wat toleranter te zijn.


We vinden dit nu zeker een mindere winery en zullen die niet aanraden bij anderen, ookal waren de review op internet positief. Misschien heeft het er iets mee te maken dat er vandaag een speciale actie is waarbij ge met een pasje 11 verschillende wineries kunt bezoeken aan verminderde prijs (waar wij niet aan deelnemen) waardoor ze niet echt happig waren om veel uitleg te verschaffen en wijn te schenken. Maar desalniettemin hebben ze toch een fout indruk bij ons achtergelaten. Klant is koning...

De laatste halte van de dag is bij Silverado wineyards, maar het is al laat en sommigen hebben geen zin meer in wijn proeven, dus wordt het hier maar een korte stop. We genieten van het mooi overzicht van de vallei bij ondergaande zon dat je hier van het terras kan aanschouwen terwijl de die hards nog een paar wijntjes beoordelen.


We keren later dan voorzien terug richting San Francisco en moeten ons haasten om niet te laat te komen op onze volgende afspraak. Om 7u hebben we namelijk nog een diner van BCNC ter ere van kings day. We springen dus samen met Arne en Mireille uit in de buurt van Market street en laten de rest van Belgica doorrijden naar huis. In een cafe: La Bastille in de buurt van Union square, San Francisco worden er ter gelegenheid van dynasty day speciaal voor de Belgen mossels klaargemaakt. De kelderverdieping zit vol met alle belgen uit de bay-area, een groot deel van de South bay belgians is ook aanwezig en ookal is het eten niet van hoogstaande kwaliteit, toch ben ik blij dat ik wat kan eten,, want met al die champagne en wijn begon ik het toch wel wat van te voelen...

Winetasting Belgica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten