zondag 28 november 2010

thanksgiving weekend

Het is Thanksgiving, een nationale feestdag in de US en dat betekent voor ons een verlengd weekend...
Donderdag is het Thanksgiving Day en dan gaan de meeste amerikanen allemaal naar de familie om samen te vieren en vooral, om samen kalkoen te eten.

Als Belg zijn we niet zo aan deze traditie gehecht en besluiten om van dit verlengd weekend te profiteren om met een aantal vrienden te gaan skiën aan Lake Tahoe. Hier in Palo Alto is het 's nachts tegen het vriespunt aan, maar overdag wordt het nog vlot 16 graden. Uit solidariteit voor België trekken we dus naar de sneeuw en de kou want in South Lake Tahoe is maar liefst -20C 's nachts...

Op woensdag vertrekken we rond de middag met een korte stop in San Francisco waar we Arne en Mireille oppikken. Tegen 18u komen we aan in Zephyr cove, het pine cone resort, waar we een cabin gehuurd hebben. De cabin is echter niet echt naar ons goesting, ze is redelijk krap en de verwarming werkt niet goed, wat geen lachertje is bij deze vriestemperaturen, tot overmate van ramp is het sofabed zijn naam niet waardig en vinden we een oplossing door de matras op de grond te leggen en dus maar te kamperen aan de open haard.


Donderdag 25 november 2010

Het heeft maandag gesneeuwd en het is al een  heel lang tijd geleden dat de pistes al open zijn zo vroeg in het seizoen. We gaan deze keer skiën in het Heavenly skiresort dat deels in Nevada en deels in California ligt aan de zuidkant van Lake Tahoe. We hebben via Stanford goedkope season passes kunnen aanschaffen dus het eerste dat we vandaag doen is die gaan ophalen, maar er staat al een fameus lange rij omdat het zowat het eerste weekend is dat het resort open is.
Daarna moeten we nog naar de rental office gaan om ons snowboard gear te gaan halen, maar dat gaat gelukkig snel en dan springen we de lift op voor onze eerste kennismaking met de pistes in Heavenly. Arne is hier al eerder geweest en gidst ons meteen naar de juiste liften om helemaal boven aan de top te geraken waar we een prachtig zicht hebben op het meer vanop 10,000ft hoogte.


Het is prachtig weer, maar heel vermoeid om terug te snowboarden. Het is altijd weer zoeken naar evenwicht en de juiste manier om bochtjes te nemen, dus we werken ons aardig in het zweet door iedere keer weer recht te geraken als we even pauzeren. Tegen het einde van de dag maken we een foute keuze en besluiten om via de round about piste naar beneden te gaan, maar dit blijkt een hele vermoeiende weg te zijn aangezien het een redelijk smalle en platte piste is, waardoor we meer wandelen dan glijden...


's Avonds gaan we nog snel de safeway leeg kopen voor eten en firewood voor de open haard en dan maken we het gezellig ondanks de tegenslagende cabin met lekker eten en glühwein. We besluiten om te klagen bij het management en krijgen een upgrade naar een grotere gezelligere warmere chalet in Lake Village, een stukje dichter bij het skiresort.
Het is een wereld van verschil, nu hebben we plaats te over en we overtuigen Nicholas en Stephanie o ook nog af te komen. Zij komen tegen half elf toe en zijn ook blij dat ze een eigen bed hebben.
We liggen nog een tijdje loom in de zetel achter de open haard, moe van het snowboarden, te genieten en luisteren naar Studio Brussel op de radio (Olivier heeft het voor elkaar gekregen om zijn iPhone aan de stereo te hangen). We besluiten om een mailtje te sturen naar Studio Brussel om te zeggen dat we zitten te luisteren naar hun na een zalige dag skiën en het is wel grappig want na 5 minuten horen we al dat ons mailtje wordt voorgelezen op de ochtendradio... vrijdagmorgen in België. Ze hebben het daar duidelijk ook niet druk en zijn reageren toch wat gefrustreerd en jaloers op ons mailtje :)

Vrijdag 26 november 2010

Vandaag is het nog een betere dag, blauwe lucht, blauw meer... Olivier heeft echter last van zijn voet die hij een week geleden heeft omgeslagen bij het basketten. Hij gaat samen met Nicholas, die ook last heeft van zijn voet, wat sightseeing doen en maken een ritje met de gondola naar boven.


Ik wissel vandaag mijn snowboard voor ski's (aangezien ik hier toch wat beter in ben) en ga met de rest mee naar de Nevada kant om het resort verder te verkennen en wat door te skiën. Ik voel toch nog wel dat het niet meer zo vlot gaat als vroeger daar zal mijn knieoperatie nog wel iets mee te maken hebben, maar skiën is zoals fietsen, dat verleert ge niet.

Tegen 2u gaan we naar Olivier en Nicholas aan het restaurant boven aan de Gondola om samen te eten, om daarna terug er volledig voor te gaan.


Na het skiën komt er natuurlijk het apres skiën en hiervoor gaan we naar de Blue Angel bar waar het happy hour is en we dus lekkere en goedkope clam showder naar binnen spelen. Eenmaal terug in de chalet eten we cheese fondue en ontdekken de playstation (snowboard game om het af te leren) en hottub. Het was een zalige dag, maar druk, ik ben totaal afgepeigerd en sloom van de hottub en val zonder problemen direct in slaap .

Zaterdag 27 november 2010

Gisterenavond is het beginnen sneeuwen en het blijft de hele dag verder sneeuwen. De rest gaat skiën, maar wij maken er een ontspannende dag van. Nadat we ons hebben uitgegraven en de sneeuwkettingen opgelegd zijn, gaan we op verkenning in de stad.


We wandelen in de village, shoppen wat, drinken een koffietje, maar het is redelijk koud, dus keren we snel terug naar onze comfy chalet. Wanneer we aan de auto komen, ligt daar alweer een laag van 10cm sneeuw op, na het krabben gaan we wat joyriden met sneeuwkettingen in de verse sneeuw. Eenmaal veilig en wel in de chalet, zet ik me rustig neer in de zetel om een boek te lezen voor de open haard. Vlak voor de rest terugkomt van hun dagje poedersneeuw, doe ik toch de moeite om even uit de zetel te komen en opnieuw sneeuw te ruimen want het pad van vanmorgen is niet meer te zien. Na het eten besluiten we nog om in de hottub te gaan en nog een even uit te gaan . Met de taxi gaan we naar de Cabo Wabo bar in het Harvey's casino en drinken cocktails tot 1am.

Zondag 28 november 2010

Vandaag draait alles rond uitslapen, inpakken en de lange terugtocht aanvatten naar San Francisco. Het nadeel van Thanksgiving is dat we niet de enige waren die besloten hadden om wat sneeuwpret te hebben, het is dus zeer druk op de weg en moeten eerst nog een deel met sneeuwkettingen rijden (en dat gaat niet snel vooruit). We doen er uiteindelijk 5u over aangezien we in het begin veel tijd verloren in de file om uit South Lake Tahoe weg te geraken en we hadden ook nog even een technisch probleem bij het afnemen van de sneeuwkettingen. Halverwege stoppen we in Placerville om te eten in een gezellige bar, Heyday cafe, waar we eindelijk eens een lekkere pizza en soep voorgeschoteld krijgen (wat geen evidentie is in de US).


Tegen valavond arriveren we in de bay area en worden nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang met een mooi beeld van GGbridge en downtown SF in de avondgloed. We droppen Arne en Mireille thuis af en rijden dan nog een uurtje door.

Het was een perfecte invulling van het verlengde weekend en zeker voor herhaling vatbaar!

Voor meer foto's van onze ski trip:

Facebook album ski Tahoe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten