zondag 21 november 2010

exploring Monterey Aquarium

Het is zondag, maar het is regenachtig en ik mag niet meehockeyen van de dokter :(

Dat houdt me echter niet tegen om morele steun te geven aan mijn zwaar damaged team. Ze zijn allemaal heel verrast om mij te zien en snappen eerst niet waarom ik in dit regenweer toch kom kijken, maar ja, dat is nu eenmaal het verschil tussen Amerikanen en Europeanen. 1. we zijn dit rotweer gewend en 2. buiten het sporten hebben wij ook nog sociaal contact met teamgenoten en blijven we dus achter de match normaal ene drinken en komen we supporteren als we niet kunnen meespelen... Dat zijn ze hier duidelijk dus niet gewend, maar ze vinden het natuurlijk wel awesome en met mijn geschreeuw laten ze zich niet zomaar in maken ookal spelen ze met 7 tegen 11.

Op de middag besluiten we nog richting de kust te rijden. Op ons lijstje staat al een hele tijd het Monterey Aquarium , maar ik heb zoiets van: musea en andere indoor activiteiten zijn voor als het buiten koud en nat is. Vandaag is het regenachtig dus beslissen we van eindelijk eens zelf te gaan kijken, want we hebben over het aquarium al veel gehoord dat het de moeite is en bovendien hebben we free tickets dankzij Carina.


Eenmaal aangekomen in Monterey is het weer gedeeltelijk opgeklaard en dat komt goed uit, want we hebben nog niet gegeten en snel wat eten in de auto meegenomen. We zetten ons op een bankje bij Pacific grove en genieten van een lekkere picknick en een verfrissende zeebries.
Tegen 2u gaan we eindelijk binnen in het aquarium.


Er is veel renovatie aan de gang en het masterpiece, de grote outer bay tank is spijtig genoeg niet te zien tot in de zomer van 2011, maar we hebben nog geluk dat de kwallen en zeepaardjes nog wel te zien zijn, want blijkbaar gaat heel de 2e verdieping toe vanaf januari tot juni 2011 en gaat heel het aquarium vernieuwen met state of the art groene technologie. We hadden dus niet veel langer moeten wachten, want dan zou de hele rit voor niks zijn geweest, Ik ben wel benieuwd hoe het eruit zal zien na de verbouwingen.

Ondanks de renovatie hebben we natuurlijk nog wel veel gezien. De kelp forest tank is heel interessant en vooral de school ansjovissen was intrigerend.


De tropische vissen zijn ook altijd mooi om naar te kijken, ook al is het niet hetzelfde als snorkelen of scuba diven, maar ge wordt gewoon vrolijk van al die fel gekleurde vissen...


Verder zijn er nog trekpleisters zoals de giant pacific octopus die juist aan het lunchen was en tegen de glazen wand aanplakte met een krab in z'n mond. Er is ook een ruimte waar men de verschillende zeevogels kan zien en er zitten er ook hele schattige tussen vergeleken met de alom tegenwoordige irritante zeemeeuwen.
We volgen een paar presentaties over de zeeotter en over innovaties in technologie gebaseerd op zeedieren.
Daarna gaan we naar een van de mooiste en beste exhibition die ze in het aquarium hebben: de zeepaardjes en kwallen...


Zowel de kwallen als de zeepaardjes zijn heel gracieus en fascinerend alhoewel ik liever bij de zeepaardjes wil zwemmen dan in een zwerm kwallen...We spenderen zeker een half uur met het bekijken van de zeepaardjes, die zijn zo grappig en eigenaardig, de clumsy manier van zwemmen, het vastgekruld zitten aan zeegras, STUNNING... en zo minuscuul klein, als ik zou zwemmen in de zee zou ik ze zelfs niet opmerken!

De rest van de 2e verdieping heeft een hele splashzone waar kinderen op een educatieve manier kunnen spelen en dieren aanraken, wat dus niets voor ons is, maar voor jonge gezinnen leek het wel heel interessant.

Ondanks de late start en de gesloten outer bay exhibit hebben we hier toch een dikke 3u gespendeerd... tegen 17u hebben we er genoeg van en vertrekken we terug naar huis, buiten is het al aan het schemeren, het is duidelijk winter want tegen 17uu30 is de zon al onder en hebben wij het gevoel dat we een hele drukke lange dag hebben gehad.

1 opmerking: