woensdag 22 juni 2011

Half jaar wachten

Eindelijk zat vandaag mijn nieuw Californisch rijbewijs in de bus...!! Heb er dus welgeteld een dik half jaar op mogen wachten. En het heeft nog 3 weken geduurd achter dat dat van Olivier toekwam, terwijl de papieren gelijktijdig waren ingediend.

Dat was niet het enige waarop we zolang hebben moeten wachten, maar uiteindelijk is het deze week toch begonnen: de ZOMER.

Sinds het begin van de week gaan de temperaturen vlotjes over de 30 graden en is het bakken geblazen. Het is zelfs zo warm in de zon dat de meeste mensen zich binnen opsluiten in de koelte van de airconditioning of heel de dag ploeteren in het zwembad.

Dit jaar heeft het mooie weer lang op zich laten wachten en ze begonnen in Belgie al met ons de draak te steken in april toen ze daar een ware droogte hadden (zie blogpost april).
Welnu het weer was nog niet zo slecht in april, maar in mei kregen we nog een aantal 'winterstormen' te verwerken en sneeuwde het nog bij in de bergen!
Sinds half juni ging het dan toch eindelijk de juiste kant op... Hier schijnt het zonnetje en hebben we aangename temperaturen met een koele zeebries, in Belgie is het terug grijs en bewolkt met een aantal regenbuien.

Op maandag zette moeder natuur nog een tandje bij, waardoor er in de bay-area en ook zowaar in San Francisco de warmste temperaturen van heel de Californische kust opgemeten werden.



Dinsdag piekt de temperatuur tot 38 graden en vandaag staat er gelukkig een fris windje waardoor de warmte terug wat dragelijker wordt. In LA en San Diego begint het kwik eindelijk ook zijn opmars te maken en naar cijfers midden in de twintig te kruipen.

Kortom alles is back to normal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten