donderdag 2 juni 2011

hockey clinic Palo Alto highschool


Het weekend van Calcup is juist gepasseerd, maar ik was met Olivier in Death Valley aan het kamperen, dus kon ik niet deelnemen aan dit event. Bovendien heb ik niet de fysiek om mee te kunnen draaien in de superdivision waar er teams spelen met heel veel internationalen in de rangen.

Achteraf bekeken heb ik er misschien wel goed aangedaan om niet mee te spelen want alle NCFHA spelers komen met bulten en blauwe plekken of erger met geïrriteerde of gescheurde pezen terug van het slagveld. Aangezien ik zo al heel onderhevig ben aan blessures, was het dan ook beter om hier weg te blijven. Anderzijds is de sfeer naar het schijnt top en leert ge veel nieuwe mensen kennen, maar ja, ge kunt niet alles hebben in het leven.

Een paar hockeygenoten brengen het er goed vanaf door de finale in de superdivision te spelen en spijtig genoeg te verliezen. (dit zou het team zijn geweest waar ik mee kon spelen). Bij de mannen speelde Nicolas mee, die ik nog van in Leuven ken en die binnenkort ook even in Stanford binnenspringt. Hij had meer geluk want met zijn team wonnen ze Calcup en konden met de check van 5000 dollar aan prijzengeld zich gaan uitleven in Las Vegas. (artikel be-hockey.com)

Vandaag ga ik met een aantal van NCFHA en ander coaches een clinic geven in Palo Alto highschool om een paar enthousiaste meisjes te overtuigen om een stick ter hand te nemen en te beginnen hockeyen.

Hier in de US is fieldhockey nog steeds een kleine sport en wordt ook vooral als een meisjessport bestempeld en het wordt vooral aan de oostkust in de colleges gespeeld. Aan de West-kust zijn er maar 4 sites waar men een deftig waterveld heeft (Stanford, Berkeley, Moorpark en Chula Vista) en al de rest wordt op een polykunstgras veld of nog op gewoon gras gespeeld.
De meeste spelers starten pas met hockey in high school rond 16 jarige leeftijd en als ze goed zijn, kunnen ze hiermee een college beurs vastkrijgen en spelen nog tot hun graduation. Daarna is het werken geblazen en wordt de stick al gauw terug in de kast opgeborgen.

Jeugdhockey en clubhockey staat nog in de kinderschoenen, maar er worden diverse pogingen ondernomen om clubs op te richten en mensen warm te maken om vroeger met deze sport te beginnen. Ik wil hier best mijn steentje in bijdragen en wordt uitgenodigd om mee een clinic te geven in de plaatselijke highschool. Het event was via facebook verspreid en bij het begin van de sessie staan er 30 enthousiaste meisjes op het veld van 13 tot 17 jaar oud die nog nooit een stick in hun handen hebben gehad.

Het doet mij herinneren aan de tijd dat ik in Leuven de eekhoorntjes (6 jarigen) leerde hoe je een hockeystick moest vasthouden en hoe je met de bal aan de stick moest lopen... *nostalgie*

Gelukkig zijn alle meisjes heel sportief aangelegd en zeer geinteresseerd en een uurtje later hebben ze de basistechnieken onder de knie en hebben ze kunnen proeven van het plezier van fieldhockey. Ze krijgen nog informatie mee over de verschillende zomerkampen en hopelijk wordt er aan dit initiatief een vervolg gebreid zodat er meer hockeyenthousiastelingen in de bayarea gekweekt worden :) en er een competitie op clubniveau etc kan gestart worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten