zondag 19 juni 2011

bay area tour en BBQ op vaderdag

We hebben gisteren goed Arne zijn verjaardag gevierd en het doet dus even pijn als we worden wakker gebeld.

Ik had voor Olivier zijn verjaardag (al een dik half jaar geleden) een vlucht over de bay area met Gerry kado gegeven, maar door drukke agenda's, andere plannen in het weekend of slecht weer was het er nog steeds niet van gekomen. Vandaag is het dan eindelijk zo ver.


Het is vaderdag en net zoals vorig jaar gaat dat blijkbaar gepaard met prachtig helder weer in San Francisco. Vorig jaar stonden we toen op de top van mount Livermore op Angel island met een wijds zicht over de bay. Vandaag gaat Olivier het eens vanuit de lucht zien, want dit helder weer is ideaal voor een sightseeing tour over de bay.
Aangezien het vandaag ook Arne's verjaardag is, sta ik vriendelijk mijn plaatsje af en geven we het kado aan hem, zodat hij San Francisco ook eens vanuit de lucht kan zien.

We spreken af bij Gerry en Ruth thuis en we moeten ons haasten om niet te laat te zijn, want we moeten nog helemaal naar de East bay rijden. Arne komt ook,nog wat bleekjes van zijn verjaardagsfeestje gisteren, toe en de mannen vertrekken samen naar het vliegveld van Livermore.


Hier is Olivier zijn relaas:


OK, aangezien beelden meer zeggen dan woorden, en zowel Olivier als Arne te druk bezig waren om rondom hun te kijken, valt er niet veel te lezen... maar de foto's spreken voor zich.

Vanuit Livermore (east bay) vlogen ze richting Berkeley en Oakland om dan de bay bridge te volgen en rond te cirkelen over Downtown, Alcatraz en de Golden Gate bridge. Daarna volgden ze de kustlijn richting Half Moon Bay... om vervolgens over Stanford University te passeren om te zien waar ze werken...

 
Ondertussen blijf ik bij Ruth en de kleine Ethan in San Ramon. Het plan was om even naar de top van mount Diablo te rijden, maar de warmte maakt ons loom en er zit alleen een wandeling met de buggy in de wijk in en verder zoeken we de verkoeling van de airco in huis op.

Wanneer de mannen terug zijn van de vlucht, plakken we er nog een barbecue aan vast om de dag goed af te sluiten.


De dagen zijn lang en dankzij de eerste hete dag is het 's avonds ook nog leuk vertoeven buiten. We gaan dus bbqen in een nabijgelegen park met zicht op Mount Diablo tot de zon onder gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten