maandag 28 mei 2012

Calcup 2012



Cal Cup: An International Field Hockey Tournament in California!
The California Cup, also known admiringly as The Cal Cup, is North America's best field hockey tournament. The Tournament is held on the campus of Moorpark College near the City of Los Angeles in Southern California during the weekend proceeding the last Monday in May. 
Het zomer seizoen is zowel in Belgie als in California de periode van de hockey toernooien. Dat is altijd fun verzekerd en af en toe valt er ook nog eens goed hockey te zien.

Een bende hockeyspeelsters van de bay area (van onze NCFHA league) hebben mij gevraagd of ik mee wou spelen in hun ploeg:  The Avengers tijdens Cal cup, het grootste toernooi aan de west-kust.
Het thema is geïnspireerd op The Avengers, een team van superhelden uit de comic books...


Calcup wordt steeds georganiseerd tijdens het verlengde weekend voor Memorial day in Moorpark, een klein beetje ten noorden van LA, de warme heuvels waar onder andere Justin Bieber zijn mansion heeft staan... Een mooie omgeving dus om te gaan spelen en ook gegarandeerd lekker warm al eind mei.

Vrijdag 25 mei 2012

We hebben de vrijdag een ganse rit voor de boeg om van San Francisco tot in Camarillo te geraken waar we met het team in een deftig hotel logeren met zwembad. Helaas kunnen we niet echt genieten van de luxe want we hebben de volgende dag al een match om 8 am, en moeten nog een uurtje rijden, dus de wekker wordt heel vroeg gezet en we doen een poging om te slapen tussen al het lawaai en gesnurk van sommigen :)

Zaterdag 26 mei 2012

Ons team is ingeschreven in de 'competitive women' division, wat betekent dat we helaas niet op het waterveld mogen spelen, maar wel in het grote stadium met kunstgras, het lange met rubbere korrels, niet de beste ondergrond... en het is ook redelijk verwarrend met al die lijnen van de American football op het veld.


Het is even wennen, maar we hebben een leuk team en na een kleine aanpassing ronde, winnen we gemakkelijk en hebben vooral 'fun'!


Onze tweede match is pas in de namiddag gepland, dus doodden we de tijd met rond te hangen in de tent met allerlei hockeystandjes, het kiezen van een gepaste neon spandex outfit en het kijken (beetje jaloers) naar een paar wedstrijden in de 'super division'.

De tweede match is bakken geblazen want ondertussen is het over de 27 graden en op dat zwarte kunstgras voelt het nog een paar graden warmer aan... we hebben echter de opwarming nodig om in gang te geraken, maar ons internationaal gezelschap (Met o.a. een Zuid-Afrikaanse, Australische en Belgische speelsters) komt al snel op dreef en we winnen ook vlotjes onze tweede poule wedstrijd.


De nieuwe outfits geven ons extra energie en we kunnen het niet laten om een paar fratsen uit te halen en een leuk dansje te doen op het deuntje van ' Nicky Minaj - Starships'.


Na onze tweede overwinning, rijden we al snel terug naar het hotel voor een deugddoende douche of een verkwikkende duik in het zwembad. We besluiten aangezien we een kitchenette hebben in onze kamer om gezellig samen spaghetti klaar te maken en bouwen we achteraf een feestje in onze kamer :)

Zondag 27 mei 2012

Het is 's morgens vrij pijnlijk om terug vroeg op te staan. We hebben weer een match om 8am en we zaten er niet al te vroeg in en bovendien zijn de spieren nog redelijk stram...

Maar met een speciaal opwarming ritueel in de auto en een beetje oplap werk, kunnen we er weer tegenaan...


Na alweer een match gewonnen te hebben en nog geen doelpunten tegen te krijgen, moeten we ons bezighouden tot 5pm voor onze laatste poule match...

We genieten in het zonnetje, terwijl we naar tophockey kijken en zakken dan weer af naar ons zwembad. We moeten ons nog haasten om terug op tijd op het veld te staan, maar we sluiten de dag af als winnaars van pool A.


Om dat een beetje te vieren en omdat we reuze honger hebben, gaan we eten bij een italiaan met gans het team en hebben weer veel leute.



Maandag 28 mei 2012

Onze laatste match en wat een schok!! We moeten terug op gras spelen ! Dat is voor mij persoonlijk al bijna 15 jaar geleden dat ik nog op gewoon echt gras heb gespeeld en ik ben verbaasd dat ze op zo'n groot toernooi ons op gras laten spelen. Maar blijkbaar is dat hier nog heel normaal en ik kan het wel begrijpen, want veel kunstgrasvelden zijn er niet te vinden in Californië.

Helaas duurt het te lang om terug gewend te geraken aan het hobbelige gras en verliezen we onze laatste match, waarmee ook meteen ons toernooi ten einde is.

We blijven nog even hangen om een paar matchen op het waterveld te volgen


Tegen de middag, nadat we nog snel een maaltijd en wat pintjes naar binnen spelen, springen we terug de auto in voor de lange rit naar San Francisco. De rit gaat redelijk snel voorbij, aangezien we genoeg te vertellen hebben en om 7pm sta ik terug thuis, moe en voldaan, na een geweldig toernooi!


Calcup voor volgend jaar staat al gemarkeerd in mijn agenda!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten