dinsdag 22 mei 2012

Solar eclipse roadtrip part 3: detour on the way home to Sequioa NP

Het originele plan was om na de zonsverduistering via Great Basin national park en Yosemite terug te keren,... maar we hadden de duur van de rit een beetje onderschat en beslisten het laatste moment om langs dezelfde weg terug te keren.

Maandag 21 mei 2012

In de voormiddag spenderen we nog een paar uur in Bryce canyon. We wandelen de 'Navajo loop' die ons tussen de hoodoo's brengt en door de fameuze 'Wall street' canyon terug omhoog.


Wanneer we terug bovenaan de rim staan, pikken we ook nog snel een ranger talk mee over de geologie van Bryce en weten we dan ook weeral hoe deze bizarre structuren ontstaan. Zand en erosie kunnen inderdaad heel mooie dingen creƫren.


Ookal hebben we eerder met de shuttle bus al heel de scenic drive afgereden tot Rainbow point, toch rijden we nog een keertje met de auto en stoppen we aan de uitkijkpunten om o.a. te kijken of we het under-the-rim trail kunnen zien van boven en om de natural arch te zien.


Daarna rijden we het park uit en rijden via de 'Mount Carmel scenic byway' naar Zion National Park.


Het is hier enorm druk, en we zijn ondertussen de shuttle busjes beu, dus we stoppen even kort in het visitor center en vervolgen dan onze weg richting de Bay Area... en stoppen in Bakersfield.


Want tijdens de lange rit naar huis, zijn we met een nieuw plan op de proppen gekomen:... we gaan een 'kleine' detour maken naar Sequioa & Kings Canyon om de crystal caves te bezoeken.


Dinsdag 22 mei 2012

De volgende morgen rijden we naar het noorden, richting Visalia en komen we in de Sierra's en aan de ingang van Sequoia NP. We spenderen redelijk wat tijd in het Foothills VC om onze cave tour te boeken en kijken nog wat rond, want blijkbaar zijn ze aan het werken aan de kronkelweg naar boven (the generals highway) en laten ze maar om het uur auto's door...


We rijden op het gemak tot aan het begin van de werken en houden halt aan de parkeerplaats van Hospital Rock waar we besluiten om te brunchen in afwachting dat we door mogen rijden. Hier is het wat frisser en nog mooi groen en er is genoeg schaduw om rustig te zitten eten. De rivier staat nog heel hoog door het smeltwater en we stoppen even aan een mooie waterval om te picnicken met een view.


Perfecte timing want wanneer we onze sandwich ophebben , mogen we meteen verder doorrijden naar boven naar het Giant Forest Museum. We zijn nog wat te vroeg voor de cave tour en het is er helemaal niet druk, dus hebben we wat extra tijd om Moro Rock nog te beklimmen, waar we getrakteerd worden op een panoramisch zicht op de besneeuwde pieken van de Sierra's met onder andere Mt. Whitney ( de hoogste berg in 'the lower 48').


We genieten iets te lang van het uitzicht en moeten ons nog haasten om op tijd aan de ingang van de Crystal Caves te zijn. Het is nog een eindje wandelen alvorens we aan een hele interessant hek komen.


We krijgen een interessante rondleiding door de grotten en het doet me enorm denken aan de Grotten van Han, waar we vroeger een paar keer naartoe zijn geweest en voor het eerst het verschil tussen een stalagmiet en een stalactiet hebben geleerd :) en dat tot op heden onthouden hebben, echter het is iets controversiƫler om het ezelsbrugje aan Amerikanen uit te leggen :)


Na het ronddwalen in de grotten en de klim terug naar de auto, zijn we uitgehongerd en rijden snel door naar de lodgepole area waar er een klein winkeltje is om onze honger te stillen. Onze laatste stop voordat we naar San Francisco afzakken is aan het Kings Canyon VC vlak voor sluiting tijd, kwestie van nog een extra park te kunnen claimen en nog eens de Grant grove te bezoeken.

Moe maar voldaan keren we huiswaarts, na het bezoeken van 5 parken in evenveel dagen tijd en een slordige 1787 mijlen (2875km) in amper 5 dagen tijd afgehaspelt te hebben

Onder het motto: 'Zot zijn doet geen zeer' was dit zeker een van de betere, wicked, crazy roadtrips die we tot op heden ondernomen hebben en over variatie kunnen we zeker en vast niet klagen...
Een echte aanrader (maar als je meer tijd hebt, doe er dan een beetje langer over en bezoek alles in detail).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten