donderdag 21 juli 2011

Bezoek Jürgen en Regina

Tijdens de zomermaanden mogen we weer bezoek verwachten. van 18 tot 21 juli krijgen we Jürgen en Regina over de vloer. Ze hebben een hele rondreis gedaan van een 3tal weken samen met Regina's zus en vriend en ze eindigen hun roadtrip met een aantal dagen in San Francisco.

Het is een blije weerzien op maandagavond en we pikken ze op in downtown om samen sushi te gaan eten. Daarna laten we ze al de skyline van San Francisco by night zien vanaf treasure island, waar we helaas een dik uur voor in de file staan op de baybridge aangezien de baseballwedstrijd van de Giants ook juist afgelopen is.


dinsdag 19 juli 2011

Vandaag speel ik weer tourguide en laat ze San Francisco zien vanuit de auto. We beginnen in downtown aangezien ze daar in de jeugdherberg zitten en we nog even willen afwachten of de mist zou wegtrekken.


De brug is totaal niet te zien vanaf Coit tower en zelfs wanneer we vlakbij de brug komen, vallen enkel de 2 pilaren te zien. We besluiten om dan maar de auto te parkeren aan het vistapunt en een kleine wandeling te maken over de brug om ze toch een beetje te kunnen zien van dichtbij.


We hebben veel geluk want tijdens onze wandeling over de Golden Gate brug, trekt de mist even op en krijgen we de brug dan toch helemaal te zien. We nemen onze tijd om naar de overkant te wandelen en onderweg de vele waarschuwingsborden te lezen. Zoals ik in mijn blogpost over de GGB al had vermeld, is dit een van de populairste plaatsen om af te springen.


En inderdaad als ge in het midden naar beneden kijkt, is het een heel eind naar beneden. Gelukkig zijn wij nog niet van plan om over de reling te kruipen. Maar met het naar beneden kijken, spotten we wel een aantal zeehonden die aan de voet van de brug rondzwemmen.


In het midden van de brug, kunt ge de dikke kabel op ooghoogte zien hangen en beseft ge pas hoe dik en sterk deze kabel wel niet moet zijn om het wegdek te dragen.


Terwijl mijn vier gasten verder wandelen naar de overkant, maak ik rechtsomkeer om de auto te gaan halen om ze aan het vistapoint op te pikken. Wanneer ik terug aan de auto sta, nog geen 10 minuten later en nog eens over mijn schouder kijk, is de brug volledig te zien! Zo ziet ge maar dat timing belangrijk is in de zomer als ge een glimp van de brug wilt opvangen.


Eenmaal aan de overkant, begint de mist terug op te komen en de helft is al niet meer te onderscheiden wanneer we met de auto terug naar de SF kant rijden. We vervolgen onze rondleiding met de rest van de 49 scenic drive, en als ik in de achteruitkijkspiegel kijk, is de brug weer volledig in de mist verdwenen.


Na deze overdosis 'rode brug', laat ik hun achter aan de jeugdherberg en gaan ze de volgende dag op hun eigen de rest van San Francisco verkennen en bezoeken ze Alcatraz.

donderdag 21 juli 2011

Op de laatste dag van hun verblijf in de US, komen Jürgen en Regina bij ons thuis op bezoek om eens met eigen ogen te zien waar wij tegenwoordig wonen. Ze zijn het koude mistige weer in San Francisco na 2 dagen al beu en zijn blij dat hier in Palo Alto de zon schijnt en ze voor de eerste keer dit jaar kunnen barbecueën.


Op de middag wandelen we over de campus van Stanford en neemt Olivier even de tijd om een rondleiding te geven. We eindigen met een culturele noot door te passeren langs de Rodin sculpture garden en zetten ons dan neer op het terras aan het museum voor de nodige verkoeling en hydratatie.


Tegen de avond, spreken we af met Johan en Yves, de andere belgen hier in Oak Creek om samen de nationale feestdag te 'vieren' met een poolside barbecue. Moe en volgegeten, brengen we hen terug naar San Francisco en nemen afscheid aan de cheesecake factory, hun laatste stop op de checklist :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten