maandag 25 juli 2011

girls roadtrip part 1: pacific highway

van 24 juli tot 30 juli ga ik met een paar belgische vrouwen op "girls-only" roadtrip.

Lynn (Belgica) heeft haar zus op bezoek en wilt haar een goede eerste indruk geven van California. Spijtig voor haar kan haar vriend niet mee, waardoor het plan wat aangepast wordt en ze Quyen, Sabine en mij uitnodigt om mee te komen. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

Het is allemaal nogal last-minute en we zijn van plan om deels te kamperen en deels ons geluk te proberen op de nieuwe online sites zoals priceline en hotwire waar ge hele goede deals kunt krijgen.
Op voorhand hebben we via priceline al zitten bieden voor een auto voor de roadtrip en we slagen erin om een hele goede prijs te krijgen voor een SUV.

Vlak voor we vertrekken, krijgen we spijtig genoeg te horen dat Sabine ons niet kan vergezellen, zij heeft een werkaanbieding gekregen en moet meteen beginnen. Heel goed voor haar, iets minder plezant voor ons aangezien we haar leuke opmerkingen en aanstekelijke lach zullen moeten missen.

Dat maakt dus dat we met 4 op roadtrip vertrekken in een ruime SUV die we de dag ervoor in Oakland gaan oppikken. Het is de Ford Edge, een splinternieuw model met nogal veel toeters en bellen, we noemen het de discomobiel want het heeft een geWELDIGe geluidsinstallatie (via bluetooth kunnen we onze iphone linken) en zelfs het ambiance light in de auto kunnen we veranderen van kleur!

Zondag 24 juli 2011 Dag 1: Bay area - Cambria

Nadat we de auto hebben volgeladen in Mountain View en Q hebben opgepikt aan het station, zetten we koers naar Monterey. We zijn van plan om op ons eigen tempo de pacific hwy 1 richting Los Angeles af te rijden. Op deze trip willen we zeker stoppen aan het strand in LA, want Inge, de zus van Lynn, wilt zeker eens surfen, voor de rest is alles nog mogelijk.

Tegen de middag zijn we in Monterey en genieten van een picnic met zicht op de baai van Monterey. Daarna rijden we verder langs de kust en we hebben heel veel geluk want er is totaal geen mist, wat uitzonderlijk is in de zomer. Bovendien staan de wildflowers nog in bloei wat voor mooie scenery zorgt als we de Big Sur sectie afrijden.


We houden even halt aan Garrapata state beach, stoppen natuurlijk ook aan de bixby bridge en wandelen ook even naar de alom bekende waterval in Julia Pfeiffer Burns SP. We krijgen bijna een hartaanval als we merken dat Lynn haar fototoestel nog op de motorkap ligt terwijl we al aan het rijden zijn, maar gelukkig kunnen we bij de volgende pull-out aan de kant gaan om snel het fototoestel te recupereren voordat het van de motorkap afschuift... Pffieuw, de roadtrip is goed begonnen!


Voor valavond arriveren we in San Simeon en zijn toch fameus moe en beetje mottig van de bochtige weg. We stoppen nog even om de elephants seals te bekijken die hier met honderden op het strand liggen en beslissen om op zoek te gaan naar de dichtsbijzijnde kampeerplaats. We hoeven niet ver te zoeken, want enkele kilometers verder ligt er een camping in het San Simeon creek State Park en we hebben geluk om nog een mooie spot vlakbij de douches te vinden op een zondagavond. We hebben 2 tentjes mee en die zijn in no-time opgezet, maar we hebben niet gedacht aan eten en hebben niks bij. Er is ook geen enkele supermarkt in de buurt, dus gaan we in Cambria op zoek naar een restaurant dat nog open is rond 21u en lekker eten serveert. Uiteindelijk belanden we in een visrestaurant en doordat we met 4 vrouwen zijn, krijgen we meteen aandacht van de mannelijke gasten die ons aanraden van de zalm te proeven (uitstekende suggestie) en we worden ook nog getrakteerd op een hele goede fles rode wijn van de streek (we zitten hier in de Paso Robles area).

Maandag 25 juli 2011 Dag 2:  Cambria - Los Angeles

Het duurt even voor we weer op weg zijn en tegen de middag komen we toe in San Luis Obispo. We kuieren even door downtown, doen wat aan windowshopping en ontdekken zelfs een Belgisch frituur in San Luis Obispo, maar helaas heeft hij ook nog de belgische gewoontes en blijkt dat maandag zijn sluitingsdag is.
Na nog een snelle stop bij een lokale chocolatier en nog wat klerenwinkels, kruipen we terug de auto in om toch nog vandaag in Los Angeles te geraken, we hebben nog zo'n slordige 200 mijl (4u rijden) voor de boeg.

Onderweg amuseren we ons rot met het bieden op sites en proberen het systeem te manipuleren om toch een schappelijke prijs te krijgen op een goede locatie want we zitten 'on a tight budget' en hebben al wat uitgegeven tijdens het shoppen :). We belanden uiteindelijk in LA aan Manhattan beach in een van de Inns van de Marriott keten. Al bij al niet slecht. Na een verkwikkende douche, besluiten we nog een stapje in de wereld te zetten en volgens de reisgids moeten we daarvoor op Abbot Kinney boulevard aan Venice beach zijn.
Zou het zijn omdat het een maandagavond is, want er is totaal niet veel open en we belanden uiteindelijk in de enige plaats waar er nog teken van leven is, Hals bar & grill, waar we getrakteerd worden op live jazz performance met een geweldige vioolspeler: Lee England Junior



TO BE CONTINUED

Geen opmerkingen:

Een reactie posten