donderdag 28 juli 2011

girls roadtrip part 2: Surfin' & Red Rocks

Vervolg girls roadtrip juli 2011

Dinsdag 26 juli 2011 Dag 3: Los Angeles - Barstow

Het enige wat Inge zeker wou doen, was eens surfen in California, dus we trekken deze morgen naar Manhattan beach op zoek naar surfboardrentals en eventueel iemand die wat les kan geven. We hebben geluk, op de parking staat er een busje waar we kennismaken met een paar surfinstructoren en nadat hij ons (Lynn en mij) heeft overtuigd om ook eens te proberen, hijsen we ons tegen 11u30 in een wetsuit want het water van de pacific ocean is verdomd koud en staan we klaar om onze eerste surfles van ons leven te krijgen. We krijgen Q niet zover om ook te proberen en terwijl zij op bezoek gaat bij een vriendin hier in LA, zijn wij gereed voor een paar uur "surf & fun" ?!


Ik heb eerder wel al aan windsurfen en zeilen gedaan, maar surfing stond nog niet op mijn palmares. We krijgen eerst de hele uitleg op het droge en oefenen al een paar keer om recht te staan op de surfplank en genieten ondertussen ook van het mooie uitzicht ;)


Daarna is het tijd voor het echte werk en duiken we de zee in. De golven zijn toch wel redelijk stevig, en we ervaren allemaal al snel wat voor kracht er achter zo'n golf zit en belanden 'in de wasmachine'. Uiteindelijk worden we door de lokale baywatch hunk aangemaand om wat verderop naar een veiligere plek te gaan en lukt het ons om toch al half knielend, half staand op onze plank een paar golven te nemen.

Om de beurt peddelen we naar onze surfinstructor ( a real cutie, but forgot his name!) die ons helpt om op de juiste moment de golf te proberen nemen en na een aantal keren lukt het ons allemaal om toch minstens 1 keer rechtop te staan en tot het strand op een golf te 'rijden'. Het is echt vermoeiend al dat peddelen, maar het loont zeker de moeite en het is ook wel cool/exciting om plots, 2m van je surfplank een zeehond zijn kop te zien bovensteken en nieuwsgierig naar je te zitten staren (gelukkig is het een zeehond en geen haai), om dan de volgende moment een 2m hoge golf over je heen te krijgen en compleet gedesorienteerd aan te spoelen op het strand met het surfboard hangend aan je been :)

We overleven allemaal de eerste surf experience en zijn blij dat we ons toch hebben laten overtuigen!

Lynn: First time surfing in LA at Manhattan beach next to a seal! Alive and standing! It was really unique, our instructor said that they normally don't come so close. 
Leen: Had her first surf lesson @ Manhattan beach, California and enjoyed it!!
Van al dat surfen hebben we honger en vooral veel dorst gekregen, dus wanneer Q tegen 2u30 ons komt oppikken, zien we scheel van de honger en informeren nog snel bij de surf locals waar we een stevige sandwich kunnen vinden. Op aanraden van een hawaiiaan komen we in Slopeys surferbar terecht, een relaxe oase met veel orchidees waar er ook nog eens lekker broodjes op de menu staan. We spelen snel ons broodje naar binnen en trakteren onszelf op een verdiende milkshake alvorens eens te overleggen waar we nu naartoe gaan.
We beslissen dat we de kust beu zijn en wat rode rotsen willen zien, dus zetten we koers naar Sedona, AZ, 500 mijl verder, een dikke 8 uur rijden. We rijden al een aantal uur om LA uit te geraken en na een stop bij de In&Out burger, bollen we verder (zodat de rit van morgen wat minder lang zal zijn) en zoeken ondertussen een goedkope hotelkamer op onze smartphones totdat we uiteindelijk in Barstow terecht komen. Deze keer scoren we een kamer voor 60 dollar via Hotwire.

Woensdag 27 juli 2011 Dag 4: Barstow - Sedona

Vandaag hebben we nog een heel eind te rijden voordat we in de late middag toekomen in Sedona. Het merendeel van de dag spenderen we in de auto, maar hoe dichter we bij Sedona komen, hoe interessanter het landschap wordt. We eindigen met de scenic drive door Oak Creek Canyon die ons tot in Sedona brengt. Het landschap heeft hier veel weg van Monument Valley, met al die rode buttes en mesa's, en persoonlijk vindt ik het eigenlijk nog mooier en groener dan het bekendere Monument Valley.


Aan het einde van de scenic drive, komen we in het centrum van Sedona terecht, waar we wat eten en dan rondslenteren in de souvernirswinkeltjes. 's Avonds vinden we gelukkig direct plaats op de camping aan Cave Springs in Oak Creek Canyon en we gaan volledig voor het kampeergevoel en slagen erin om spaghetti van scratch te maken op een gasvuurtje met 2 potten EN om zonder enige hulp van het andere geslacht een stevig vuurtje in gaan te steken. Girl Power!


Donderdag 28 juli 2011 Dag 5: Sedona

We blijven nog een dagje langer in Red Rock country. Via de Boyton pas scenic drive rijden we tot aan Fay canyon, waar we van plan zijn om een hike te doen van een kleine 1.1 mijl met als einddoel een natuurlijke arch. Het is vandaag enorm warm en onweerachtig, af en toe vallen er een paar druppeltjes, maar gelukkig krijgen we geen bliksem of stortregen over ons heen. Wanneer we toekomen aan het trailhead van Fay canyon, klaart het gelukkig op en we beslissen van toch de wandeling te maken. We bereiken snel het einde van het pad: duidelijk aangeduid met een bordje: end of trail :), maar volgens de beschrijving van de hike, zou er nog een zijtak moeten zijn die naar een verborgen arch gaat. We wandelen, al zoekend naar het trail, terug richting parking en zien dan plots een hoopje stenen die een kleine boog en pijl voorstellen. Hier moet de aftakking zijn. En inderdaad, na een korte klim staan we plots onder Fay arch.


Eenmaal terug aan de auto, besluiten we om nog een stukje verder de scenic drive te volgen en slagen de Red Rock loop in om de bekendste rotsformaties rondom Sedona te zien zoals the Teacup, Devils bridge, Chimney rock en Cathedral rock.


We kunnen het ook niet laten om even van de verharde wegen af te rijden en de kwaliteiten van onze disco-SUV te testen. In begin valt het nog mee en rijden we vlotjes hotsend en botsend over de rode dirtroad, maar dan wordt het plots veel uitdagender met diepe putten en steilere hellingen en wanneer we even informeren bij de andere jeeps (die veel hoger zijn en speciaal uitgebouwd zijn) over wat er ons nog te wachten staat, besluiten we om toch maar rechtsomkeer te maken op aanraden van de locals :)


We overnachten in een motel in Sedona zodat we goed uitgeslapen zijn want morgen vatten we de terugweg aan naar de bay area met nog een laatste stopplaats: de Grand Canyon.

TO BE CONTINUED

Geen opmerkingen:

Een reactie posten