zondag 18 april 2010

goed gevuld weekend

Vrijdag 16 april 2010

Op vrijdagavond is er altijd een groep Belgen die samenkomt om gezellig bij te praten in het Nederlands en om ondertussen ook een paar biertjes te consumeren en samen laat te tafelen. Deze groep noemt de South Bay Belgians ( een splintergroep van de BCNC oftewel Belgian Club of Northern California :)) en sinds een tijdje nemen wij ook deel aan deze activiteit. Vandaag gaan we de Mexicaan ambeteren door met een bende van 10 man binnen te vallen en probeer ik ondertussen de trip naar San Diego te regelen met Carina (één van de South Bay Belgians die samen met haar dochter naar Sea world gaat).

Zaterdag, 17 april 2010

Het is weekend en lekker warm lenteweer. Ideale combinatie voor wat leuks te doen !!
Met de andere groep belgen: Belgica (oftewel al de Belgische studenten en researchers van Stanford) spreken we af om op de campus beachvolley te gaan spelen, na wat heen en weer telefoneren, krijgen we uiteindelijk toch 6 mensen bijeen. Eerst nog een veld inpalmen (op de campus verspreid zijn er een 5tal velden en het werkt op een first come first serve basis) en concurrenten naar huis sturen en dan zien hoe het met onze volleybalkunsten zit.
 
Al bij al valt dat nog goed mee en uiteindelijk wordt er een dikke 2u gespeeld. Alleen spijtig dat het veld niet echt fantastisch is. Er hangt een net en er ligt zand, dat klopt maar het zand is eerder vergelijkbaar met een mix van grind, naalden en scherpe hulstbladeren van de omliggende bomen. Resultaat: benen opengeschaafd (bijna tot bloedens toe) en een gratis ruwe peeling en pedicure.Maar het was heel plezant en zeker voor herhaling vatbaar en het weer was van de partij.
Ik moet echter om 17u nog 2 wedstrijden spelen in de spring league en de rest besluit om zich te gaan verfrissen in het zwembad.  Het is echter springbreak (equivalent van de paasvakantie) en er komt niet veel volk opdagen om hockey te spelen dus worden de 2 wedstrijden herleid tot 1 grote match op een volledig veld. Echter niet getreurd want het is veel te warm en ik ben toch al moe van het beachvolleyen.
Bovendien ben ik dan sneller terug thuis want de verfrissing mondt uit in een zwempartij en aangezien het mooi weer is , is de sprong snel gemaakt om ook een BBQ te houden bij ons, en op z'n Belgisch te blijven plakken tot 12u gezellig keuvelend bij een glasje wijn.

Zondag 18 april 2010

Vandaag staat er opnieuw whale watching in Monterey op het programma, JAJA, want nu is de kans op het zien van orka's (killerwhales) het grootst en dat willen we toch wel gezien hebben. Bovendien is het nog steeds prachtig weer, ideaal om 5u op een boot te gaan zitten :).

We moeten al om 9u aawezig zijn om te kunnen inschepen en blijkt dat het toch nog koud is op het water door de wind die vrij spel krijgt, gelukkig hebben we ons voorzien en een dikke trui aangetrokken. Eerst moeten we heel lang varen en zien we niet veel, we beginnen alweer te denken dat er nog steeds een vloek over ons hangt en dat deze boot vol toeristen pech gaat hebben dat ze ons hebben meegepakt, maar dan komen we op een plaats waar er 5 orka's aan het eten zijn... we hebben geluk want orka's komen hier alleen eind april begin mei wanneer de grijze walvismoeders met hun baby langs de canyon passeren en dus een gemakkelijk prooi zijn. We volgen de groep voor een tijdje maar gaan dan op zoek naar andere zeebewoners.


Entertainment aan boord is ondertussen ook verzekerd: een amoreus Duits koppel dat heel de tijd elkaar zaten af te lekken en veel kotsende chinezen die de deining van de boot op de hoge golven onderschat hebben, was wel grappig op den duur om ze te zien lijden en bij iedere hoge golf groen te zien uitslaan om dan een spurt in te zetten naar de achterkant van de boot (Oooh shame on me :) )


Tijdens onze zoektocht zien we nog een humpback whale en bij het terugkeren naar de haven komen we in een groep van wel 50 Rhisso dolfijnen en pacific white dolfijnen terecht. We zien de kleinste dolfijnen "surfen" op de golven en ze zwemmen echt heel dicht bij de boot!
Deze keer hebben we echt niet te klagen,, het was een hele geslaagde boottocht.

Tegen 14u staan we pas terug aan wal en zetten we ons op een terras in de zon om onze honger te stillen want deze morgen hadden we uit voorzorg geen al te zwaar ontbijt gegeten om niet één van de onfortuinelijke mensen te zijn die achteraan de boot over de reling hangen :)


De zon doet deugd want ook al is het aan land 27°, toch was het op zee een frisse wind en hadden we tegen het einde aan toch koude handen en werd het tijd om te kunnen opwarmen. Het vroege opstaan eist zijn tol en we zien het niet meer zitten om bij één van de Belgica groep langs te gaan die een bbq voor zijn verjaardag geeft in zijn backyard. We leggen ons uitgeput neer in de avondzon aan het zwembad en zijn voor de rest van de dag geen stuiver meer waard.

3 opmerkingen:

  1. Geen stuiver meer waard??? Ni op z'n Hollands beginnen hè...:-p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sorry, had beter een dime of a nickel gezegd, geef toe, klinkt veel intelligenter dan "eurocent"

    Bovendien ben ik multicultureel en polylinguaal dus een beetje engels/amerikaans met nederlands/vlaams doorspekt met wat exotische uitdrukkingen en nieuw uitgevonden woorden zijn allemaal toegestaan.

    And if you don't like it, make your own blog, then you can make up your own rules :p

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Had eerder een steek verwacht over mijn schone "bavette" op de foto :D

    BeantwoordenVerwijderen