vrijdag 2 april 2010

bezoek a volonté

April is de maand van de bezoeken !

Woensdag 31 maart 2010

Vandaag hebben we een collega van Olivier op bezoek. Dirk die we ook al in San Diego hadden gezien, is nu in Palo Alto om Stanford te bezoeken en na onze heerlijke maar dure maaltijd in La Jolla, heeft Olivier hem uitgenodigd voor een simpele spaghetti die al even smakelijk is en smijten we er nog een gratis jacuzzi-beurt bij.

Donderdag 1 april 2010

De auto is terug in orde, gisteren binnengedaan en heeft een nachtje in de garage verbleven omdat er zoveel aan te analyseren was, al die electronica is voor niks goed, foutmeldingen in boordcomputer etc, tegenwoordig moet ge al een informaticus zijn om automechanica toe te passen… het was wel een fikse rekening, maar liever dat dan stil vallen.
Vanavond stelt Dirk voor om uit te gaan eten in de Palo Alto, hij heeft via via een goede sushi place gevonden, "Homma's Brown Rice sushi" in een steegje op Birchstreet, zijstraat van California. Deze zaak wordt gerund door een oude japanner die alles op zijn eentje van scratch maakt. De bedoeling is dat je je eigen drank meebrengt en het is eerder een order to go place want het is een echt 'gat' in de muur, een kleine ruimte met een paar tuinstoelen en tafels. Maar het is een echte hidden gem, want het is fantastische sushi met bruine rijst, Steve Jobbs en Al Gore zijn regelmatige klanten. We stappen binnen en na een beetje twijfelen omdat het toch een uurtje duurt aangezien we zo plots binnen vallen, bestellen we grote plat om mee naar huis te nemen en in afwachting gaan we in een plaatselijke sportsbar alvast een pintje drinken. Het was zeker het wachten waard, want de miso soep is verrukkelijk en de sushi is in no time op. Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan wel op tijd bestellen.

vrijdag 2 april 2010

De jongere zus van Olivier komt in de Paasvakantie op bezoek en vandaag komen ze rond 6 pm in SFO toe, waar wij hun gaan opwachten. Julie en Tom verschieten zelfs een beetje als we hun staan op te wachten nog voor ze hun bagage hebben. Een perfecte timing en een strategische parkeerplaats zorgen voor een razendsnelle pick-up en na een ommetje via Dreamworks maar geen dinosaurs te zien op gebouw (misschien in het donker?) kunnen ze tegen 7pm al een eerste keer ons appartement verkennen. Ze hebben een zware dag achter de rug en last van jetlag maar toch slepen we ze nog mee om te gaan eten in The Cheesecake Factory want we hebben geen zin om te koken en ge kunt daar zalige cheesecake kopen waar ge nog 3 dagen van kunt eten.  Om de jetlag een beetje door te komen lukt het ons zelfs om ze te overtuigen (lees verplichten we ze :) ) om te gaan zwemmen en een verkwikkende jacuzzi te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten