dinsdag 6 april 2010

Roadtrip part 1: SF - LA

Maandag 5 april 2010

Vandaag is het begin van onze gezamelijke roadtrip door California tot Las Vegas.
We vertrekken vanuit Palo Alto richting de kust om langs de kust naar beneden te rijden. Onze pick-nick is ingepakt want we hebben geen zin om iedere keer een fast-foodketen te sponsoren en dan zijn we tenminste zeker dat we lekker en relatief gezond eten. We passeren in Santa Cruz, rijden langs de gekende houten rollercoaster en kijken even toe hoe surfers een poging wagen om een goede golf te nemen. Daarna gaat de trip verder richting Monterey Bay waar we eerst een duin opklimmen om een glimp op te vangen van walvissen, maar vandaag hebben we geen geluk. Tegen de middag pick-nicken we aan Lovers point, Pacific Grove terwijl we opnieuw naar surfers kijken, het is ondertussen zalig weer aan het worden, mag ook wel na al die regen !

We vervolgen onze weg langs de kust richting hwy 1 en zien de mooie kustlijn tussen Monterey en de 17- miles drive en dit stuk is even mooi en bovendien gratis. We laten Julie en Tom rijden zodat ze de bochtige weg ook eens kunnen ervaren. via Carmel naar Big Sur,stop aan de Bixby brug en Julia Pfeiffer waterval. In San Simeon zien we zeeolifanten bij hopen , passeren we even langs Hearst castle maar het is al laat en eigenlijk is dit een rip-off, precies een pretpark, dure entree en ge wordt met shuttles naar het kasteel gereden.


Vanaf Moro Bay duiken we het binnenland in richting Kettleman city waar we gaan overnachten (om de volgende dag naar Sequoia NP te gaan). Het is een plezante kronkelige weg door de bergen en niet druk. De zon gaat ondertussen onder en toont een prachtig kleurenpallet, helaas is er geen geschikte plaats om rustig aan de kant te staan en we zijn moe.
In de donker rijden we een paar keer verkeerd en dus komen we in niemandsland terecht in de velden, maar alle wegen leiden naar een motel :). We hebben op voorhand geen hotels vastgelegd dus gaan we bij een paar motels vragen achter de prijs en uiteindelijk logeren we in de super 8 voor een democratische prijs.

Dinsdag 6 april 2010

Eerste taak van de dag: op zoek naar een supermarket voor onze lunch, blijkbaar niet evident, we vinden uiteindelijk een soort Aldi waar ze alleen grote verpakkingen hebben. Op naar Sequoia NP via Three Rivers, aan de entree van het park vragen ze of we sneeuwkettingen bij hebben want het is nodig. Door de regenbui (die wij in SF over ons hebben gekregen) is er 3m sneeuw bijgevallen. Yess, leuk avontuur. Gelukkig hebben we een fietsenrek en sneeuwkettingen bij onze auto bijgekregen. We stoppen even bij het Foothills visitor center en vragen wat er te doen is. Crystal Cave, Moro Rock en Tunnel Log zijn niet bereikbaar tenzij we sneeuwschoenen huren, door de tunnel kunnen we zeker niet gaan want die is gewoon ondergesneeuwd maar met sneeuwkettingen kunnen we wel tot boven gaan voor oa de General Sherman tree te zien en mogelijks zijn de wegen al vrijgemaakt als we daar toekomen. We vertrekken met goede moed, onze eerste stop is aan tunnelrock, dan picknick aan Hospital Rock waar nog oude schilderingen in een grot zijn. Dan gaat het in een paar mijl van 1700ft(518m) naar 6700ft(2048m) en beginnen we stilaan sneeuw aan de kant van de weg te zien. Tijd om onze sneeuwkettingen op te leggen. Al bij al viel dat nog mee en 10min later ratelen we over de weg die er toch nog vrij bijligt.


Zonder het te beseffen zitten we plots tussen de gigantische sequoia's en moeten we opletten dat we de parking van Giant Forest museum niet voorbij rijden. Daar komen we zowaar Belgen tegen die zitten te ploeteren in de sneeuw met hun RV. We bezoeken het museum en we willen dan het big trees trail beginnen maar helaas, het pad is niet begaanbaar, we zakken weg in 1,5m diepe sneeuw (en we zijn niet echt voorzien op dit weer). Dan gaan we maar naar General Sherman, "the world largest living being" zoeken. Hier is het trail grotendeels wel begaanbaar omdat hier toch nog redelijk wat toeristen doorgeploeterd hebben. De bomen en sneeuw hebben een magisch mysterieus zicht en we zijn blij dat we het in de sneeuw zien, dit maakt het toch allemaal nog iets specialer. Moest het niet zijn dat er een bus italianen achter ons gedropt is en die zonder respect overal rondlopen en in de weg gaan staan om foto's te nemen. We krijgen het bijna aan de stok met een paar italianen die het cliché bevestigen dat italianen arrogant, dramatisch en egoïstisch zijn.


De Generals highway verbindt normaal Sequoia NP met Kings Canyon NP, maar de weg is afgesloten wegens de sneeuw. Toch willen we dit met onze eigen ogen zien en rijden nog door tot Wuksachi village waar effectief een "road closed"sign staat. Tijdens de terugweg gaan we op zoek naar de 4 guards (4 sequoia's op een rij 2 aan de ene kant en 2 aan de andere kant van de weg) en blijkt dat we daar zonder te beseffen tussendoor zijn gereden in de heenweg.


We maken even een leuke video met Julie die door het open dak steekt en houden alle toeristen achter ons op ( en blijkbaar zijn we trendsetters want telkens als wij iets geks doen , dan beginnen ze achter ons dat ook te doen; uit de auto springen in een file voor parking, springfoto's, foto's van mensen die uit auto hangen...). Doordat we een groot deel in Sequoia NP niet kunnen doen besluiten we van door te rijden en een slaapplaats te zoeken in de buurt van Bakersfield zodat we morgen sneller in Los Angeles zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten