zaterdag 3 april 2010

Schoonzusje verkent San Francisco part 1

Vandaag staat er een verkenning van San Francisco op het programma met de auto. We zijn vroeg uit de veren want Julie en Tom zijn toch al lang wakker door de jetlag. Het is een kille morgen , frisse wind. We rijden via 280 naar de kust en beginnen aan de oceaankant met onze verkenningstocht langs het Cliffhouse, Seal rock en de suthrobaths naar het Legion of Honor en  Baker beach waar ze voor de eerste keer de Golden Gate bridge kunnen aanschouwen (die volgens hen ook rood is).


Die gaan ze nog van alle kanten kunnen bewonderen aangezien Olivier en ik al een gepersonaliseerde route in gedachten hebben (een variant op de 49 scenic drive) en zelfs een systeem hebben waarbij de chauffeur van dienst blijft zitten in de auto op de drukke parkings Dit bespaart ons tijd om parking te zoeken want het is weekend en ondertussen begint gelukkig de zon erdoor te komen en de wind een beetje te liggen. het ziet er naar uit dat het toch een hele mooie dag gaat worden en er zijn al horden toeristen op pad.
De weg leidt ons verder naar een view point vlak bij de Golden Gate bridge (crissy field) waar we beginnen met de hype van de moment: springfotoshoots !


Daarna rijden we over de brug tot aan het bekendste vista point, maar ze staan al aan te schuiven op de brug, al die voor ons blijven rustig in de file staan en wachten tot ze op de parking kunnen , maar wij hebben geen tijd te verliezen dus springen Olivier, Julie en Tom uit de auto terwijl ik braaf in de file blijf staan. De wachtenden achter ons zien onze slimme actie en niet veel later wandelen een hoop toeristen via dezelfde weg het vista point op terwijl de overblijvenden blijven aanschuiven. Tegen de tijd dat ik de parking op ben geraakt, staan mijn passagiers mij al terug op te wachten...efficiëntie ten top en hop naar het volgende scenic point. Dankzij het hop on hop off principe kunnen we vandaag het maximum zien in een minimum van tijd :) !
Een beetje verder ligt Batterij Spencer en de Marine Headlands waar ge een prachtig zicht hebt bovenop de brug en in de achtergrond downtown SF. We doen dezelfde dropoff-tactiek, maar om één of andere reden heb ik altijd chance dat er iemand vlakbij de ingang wegrijdt juist wanneer ik daar sta :) dus kunnen we met ons vieren iedere keer van het uitzicht genieten.

Vervolgens rijden we richting downtown en na een passage aan Lombardstreet (niet erdoor want er staat een file van 5 blokken lang om even daardoor te rijden dus we parkeren vlakbij en gaan te voet naar beneden en terug naar boven. Ondertussen is de dag al half door en gaan we op zoek om iets eten in de buurt van Polkstreet  (Polk Gulch / Tenderloin buurt). Het wordt uiteindelijk Sliders burgers, redelijk lekker want kunnen eigen beleg kiezen van groentjes. We gaan verder richting North Beach en ze krijgen een zicht op het business district met de Transamerica Pyramid en we rijden door de "Dragon Gate" en het hartje van Chinatown. Onze tocht brengt ons verder naar de painted ladies en als laatste stop voor we huiswaarts keren, Twin Peaks waar we een machtig ver zicht hebben nu het is opgeklaard. We profiteren ervan om nog leuke springfoto’s te maken.


Het is tijd om huiswaarts te keren want Julie en Tom beginnen last te krijgen van de jetlag en het drukke schema, en ik moet op tijd in Stanford staan om nog 2 hockeywedstrijden te gaan spelen. Olivier neemt ze nog mee voor een rondleiding op de campus en een verplichte stop in de bookstore voor wat stanford merchandise te kopen.


Wanneer ik na de hockey thuis kom, liggen er al twee uitgeteld te soezen in de zetel en zijn ze ver weg in dromenland. We krijgen ze met geen stokken wakker en zelfs een aanlokkelijke jacuzzi wordt afgewezen.
Olivier en ik zijn echter volhardend en gaan dan maar zonder de slaapkoppen toch nog de hottub in, en maar goed ook want het doet ongeloofelijk veel deugd aan onze spieren die niet gewend zijn om heel de dag te springen om een goede foto te maken.

Meer foto's zullen toegevoegd worden als ik ze heb gekregen van ons schoonzusje :)

3 opmerkingen:

  1. Hoeveel foto's hebt ge eigenlijk moeten maken voordat ge een degelijke spring-foto had???? Z zijn wel zalig goed!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tijd om een trampoline aan te schaffen? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Valt nog wel mee eenmaal dat ge uw fototoestel een beetje kent...
    en is bovendien een ideale fitnessoefening, dus een keertje extra kan geen kwaad.

    BeantwoordenVerwijderen