zondag 25 april 2010

hockey hockey en nog eens hockey

Het is het einde van de spring league, maar dat wilt niet zeggen dat we de hockeystick in het rommelkot smijten...
De pick up hockey iedere woensdag blijft nog doorgaan, ookal is de opkomst met het mooie weer steeds minder en minder. Gelukkig is er ook nog het mixed hockey op maandag waar het niveau een beetje hoger is en dus ook de opkomst beter is.
Bovendien worden er hier ook toernooien gehouden , eerder als voorbereiding voor het herfstseizoen.
Zo is er vandaag

het 31st ANNUAL STANFORD WOMAN’S 7-ASIDE FIELD HOCKEY Tournament.
Dit toernooi wordt georganiseerd door Stanford fieldhockey als opwarming en de meeste deelnemers zijn dan ook andere universiteits of college teams. Het is echter ook toegestaan om als clubteam in te schrijven en zo heeft er een team van de NCFHA zich ook ingeschreven en mij gevraagd om mee te spelen.
Vandaag staan er dus 5 wedstrijden op het programma met de Ishies. Het is ook één van de eerste dagen dat de zon van de partij is en het kwik stijgt tot 27°, het belooft dus een zware dag te worden.
We zijn het enige team met +25j speelsters. rest allemaal college teams.dus jonge college chicks van 18-21 jaar die rondhuppelen als duracell konijnen. De eerste wedstrijd spelen we nog redelijk goed en houden gelijke tred, maar dan is de hitte de doorslaggevende factor en verliezen we steeds na toch een aardige staaltje hockey op de mat te leggen. Van de tien deelnemers eindigen we uiteindelijk als 9e. We winnen onze laatste match tegen het enige ander clubleague team.
De andere deelnemers:  2 teams van Stanford, 2 teams van UC Davis, 2 teams van University of Pacific, Cal Polytech en Berkeley en nog een ander clubleague team.


De finale op het einde van de dag gaat niet verwonderlijk tussen Stanford 1 en Stanford 2, die duidelijk een niveau hoger spelen dan de rest. Ookal zijn wij negende geworden, toch ben ik blij dat ik een aantal van die snotneusjes in de wind heb gezet, voorbij heb gedribbeld en eens geleerd wat verdedigen is :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten