zondag 4 april 2010

Schoonzusje verkent San Francisco part 2

Het is regenachtig en dus ideaal gevangenisweer: We droppen Tom en Julie af aan de Alcatraz pier en zoeken dan zelf parking in de buurt van Fisherman's wharf. We hebben 2u te vullen voordat ze terug zijn en we wandelen eens rustig Fisherman's wharf door waar er niet veel volk is omwille van het slechte weer. We maken van de gelegenheid gebruik om alle toeristische plaatsen eens rustig te bekijken. Blijkbaar is Hyde pier een nationaal maritiem museum dat bij de National Park Service hoort. Normaal zouden we met onze annual pass hier binnen kunnen maar het blijkt dat het de eerste zondag van de maand gratis is om op de boten rond te kijken. We duiken dus alle boten in en zijn aangenaam verrast over dit museum dat toch de moeite blijkt te zijn. (bovendien is het een goed alternatief om in de regen te doen). We kopen ook snel dagkaarten voor de cable cars nu er geen rij staat, en kopen een NP passport om stempels te verzamelen. We checken ook eens wat het waxmuseum en the Cannery voorstelt en controleren of er al wat zeeleeuwen terug zijn op hun vertrouwde plekje aan pier 39.
Zonder het te beseffen vliegt de tijd voorbij en staan Tom en Julie al een tijdje op ons te wachten als we door de regen komen aangelopen. een beetje regen houdt ons niet tegen , we zijn tenslotte Belgen. We springen de F-streetcar op terug naar de wharf om bij een italiaan onze honger te stillen.


Als we terug buiten komen is het echt aan het gieten dat het niet normaal is. Toch staat er aan de Powell-Hyde cable car-stop een rij toeristen te wachten om SF meest gekende attractie te beleven. We schuiven dus ook maar aan en verzilveren een paar goede plaatsjes buiten op de bank en staanplaatsen.
Het plan was om tot aan Union square te gaan en dan te wandelen door chinatown , maar als we aan Union afstappen, zijn we bevroren en begint de stad stilaan te 'overstromen' de regen valt met bakken uit de lucht en er staat een ijskoude wind. We duiken dus maar binnen in een etablissement dat beweert de beste pannekoeken ter wereld te serveren. We hebben het getest, gewikt en gewogen en blijkt toch niet zo lekker te zijn... Zelfs ik bak ze beter, maar ja, de warme chocomelk was wel welkom.


We overlopen even het lijstje van "must-see in SF" en passen ons schema aan. Als alternatief ipv het wandelen in downtown, springen we terug de cable car op om naar het cable car museum te gaan, waar heel de werking van het systeem wordt uitgelegd en waar ge de kabels kunt zien lopen. Een interessante korte stop en bovendien gratis. Als we terug willen keren naar onze auto blijkt dat de trams niet meer rijden omdat er eentje in panne is gevallen. Resultaat, we lopen in de gietende regen heel het stuk tot aan fisherman's wharf, onze regenjassen beginnen stilaan hun strijd op te geven tegen deze zondvloed en volledig doorweekt, duiken we de auto in.


 Na een korte stop aan Coit tower dat ook nog op het lijstje stond laten we Treasure island links liggen en rijden terug naar huis. In Palo Alto is het nog wat aan het miezeren, we leggen onze kleren te drogen en duiken ondanks de regen toch het zwembad in , we waren nu eenmaal al kletsnat...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten