zondag 20 maart 2011

einde van 2010-2011 ski seizoen


Dit weekend zijn we voor een laatste keer gaan skien in Tahoe. Het heeft deze maand zelfs nog wat bijgesneeuwd en ookal is het overdag al lekker warm, toch ligt er nog een aardig dik sneeuwtapijt. We doen echter wat kalmer aan en belanden pas tegen 2u in de namiddag op de pistes (aangezien we naar de Nevada kant rijden). Gelukkig was dit de goede keuze aangezien blijkbaar de liften aan de Californiakant gesloten zijn en er hier dus niet veel geskied kan worden. We beperken ons tot het gebied rondom de Stagecoach en Olympic lift, waar we nog niet echt veel geweest zijn. Ookal is dit maar een klein stukje van het skigebied, toch leven we ons uit met het skiën door de diepsneeuw tussen de bomen.

Voor een sfeerbeeld check deze video van die dag: Video Heavenly website: Powderday @ Heavenly, 19 march 2011

Op zondag keren we terug naar dezelfde kant, maar Olivier besluit om in de cabin te blijven en verder te werken aan een belangrijke paper. Ikzelf doe het ook wat rustiger aan want mijn knie begint het stilaan te voelen van al de bobbels op de ongereden pistes. Nicholas en Stephanie leven zich dan weer uit met hun nieuwe speelgoedje: een go-pro camera waarmee ge al uw acties kunt filmen. Tegen de avond, moeten we nog wat geduld uitoefenen want blijkt dat ze echo-summit, de pas die we moeten oversteken om terug in de bay area te geraken, hebben afgesloten wegens lawine gevaar. We beginnen al plannen te maken om een nachtje langer te blijven wanneer we tegen 21u toch het groene licht krijgen en we besluiten om toch nog deze nacht terug te keren aangezien we binnen 2 dagen richting Florida vertrekken en dit niet willen in gevaar brengen door in Tahoe te blijven vastzitten in een sneeuwstorm.

Aangezien we de komende 14 dagen naar Florida trekken, zit het skiseizoen voor ons er waarschijnlijk wel op, tenzij onderstaand bericht waarheid wordt:

Eerder heb ik jullie al verteld over het epic mix systeem (zie post januari) en bij deze geef ik jullie onze stats van dit seizoen in Heavenly:

Allereerst ga ik jullie onze pasfoto's van onze skipas niet onthouden, hehe


Olivier heeft 10 dagen sneeuwpret gehad en hierbij 61.632 vertical ft overwonnen oftewel 18.489m op en neer gegaan in de bergen. Niet slecht voor zijn eerste seizoen op de latten. Hij heeft duidelijk de smaak te pakken gekregen en in 10 dagen tijd fameuze vorderingen gemaakt van complete beginner tot het parrallel skiën van blauwe pistes op zowel poedersneeuw als ijs.


Ikzelf ben in 11 dagen juist niet aan de 100.000ft (30.000m) geraakt, maar heb zo het vermoeden dat er nog een fout in het systeem zit en er een aantal keren niet goed geregistreerd is doordat ik mijn iphone bij mijn skipas had zitten of gewoon een te dikke, lekker warme skivest aanhad (les excuses sont faites pour s'en servir, niet waar?).


Het was alleszins een hele toffe winter en het kriebelt al om terug te gaan volgend seizoen.

UPDATE 26 MAART: Wanneer we in Florida zitten, krijgen we op het nieuws te horen dat er aan de West-kust weer een aantal winterstormen overtrekken en dat dit jaar eentje voor in de recordboeken is qua hoeveelheid sneeuw.

"we’ve had 7 feet of snow in the last seven days and it just keeps falling,”Continue reading on Examiner.com: Lake Tahoe ski resorts reporting epic snow totals in record-breaking season - San Francisco skiing | Examiner.com

Het officiële einde van het 2010/11 skiseizoen in Lake Tahoe / Heavenly is voorzien rond Pasen. Op 24 april 2011 sluit Heavenly aangezien het in natuurgebied ligt en ze verplicht worden om te sluiten om de beren de kans te geven rustig uit hun winterslaapplaats te komen en om zo weinig mogelijk schade aan de natuur te brengen...

UPDATE APRIL: Op de officiële website van Heavenly staat er een mooie afronding van het seizoen met deze boodschap en mooie compilatie video:

"This season is being marked the winter of all winters with the biggest winter on record, as we are nearing 700" mark, and the deepest snowpack in recorded history. We’re finishing off a record-breaking season with up to 529 inches of snowfall!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten