zaterdag 5 maart 2011

"Komen Eten" edition Palo Alto

Tijdens een zoektocht naar keukengerief, heeft Olivier eindelijk een deftige mixer gevonden en dus kunnen we nu eindelijk mensen uitnodigen voor een etentje bij ons thuis. Bij ons bezoek in Belgie hebben we eraan gedacht om ook wat leuke kookboeken van thuis mee te brengen en kregen we ook toepasselijk een nieuwe schort als laat kerstkado.

Aangezien in Vlaanderen voor de moment het programma "Komen Eten" hoge toppen scheert, besloten we om onze eigen versie ervan te maken:


In plaat van iedere vrijdag uit te gaan eten op restaurant (wat we toch stilaan aan onze portemonnee en broeksriem beginnen te voelen), doen we een beurtrol onder vrienden om bij elkaar te gaan eten en vanavond houden we de eerste 'aflevering'  chez chef Olivier.

Het thema deze avond is "South American cuisine with a hint of Indian flavors" en onze slachtoffers zijn Steph en Nic. Aangezien we maar een simpele ikea tafel hebben en dus ook maar 4 stoelen om aan tafel te zitten, zijn we beperkt in ons entertainen en kunnen we helaas maar 2 mensen uitnodigen.

De dag begint uiteraard met een passage bij de dichtstbijzijnde supermarkt om ons karretje vol te laden met lekkere verse ingrediƫnten en drank. Voor sommige zaken moeten we even zoeken eer we het vinden, maar het lukt ons om alles voor de hele menu te vinden in dezelfde winkel.


Dan mag chef Oli aan de slag met zijn nieuw speelgoed :). Als voorgerecht maakt Olivier zijn wortel-curry soep klaar, die zo lekker blijkt te zijn, dat we er elk 3 borden van nemen. Als hoofdgerecht komt er visbrood met zalm in op tafel en als dessert de passievruchten mango mousse, die ook in de smaak valt.


Al bij al een zeer geslaagd etentje (OK ik ben wat bevooroordeeld aangezien ik dit al meerdere malen heb mogen eten en deel uitmaak van het organiserende koppel, maar het smaakte nog meer als anders omdat het alledaagse eten hier in Amerika toch slechter van kwaliteit is en het contrast dus enorm is).

Ongeacht het resultaat, hebben we ons zeker en vast geamuseerd en heeft Olivier zich een hele dag kunnen uitleven in een van zijn hobbies. We wachten nog steeds op de punten van de jury :) en de volgende aflevering worden de rollen omgedraaid en schuiven wij bij aan tafel in Casa Sergeant-Dupont...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten