zaterdag 12 maart 2011

Stanford campus & Tech tour

Julien en Sabine, twee Belgen van Aarlen die we tijdens het Belgica skiweekend hebben leren kennen, wonen nog maar pas in de bay-area en vandaag komen ze voor het eerst richting Stanford afgezakt om de silicon valley te verkennen.

Olivier en ik hebben voorgesteld om hen rond te leiden op de campus en ook een kleine tour te doen langs al de bekende bedrijven die de regio rijk is...

Rond de middag arriveren ze met de caltrain in Palo Alto, waar we ze staan op te wachten. Langs Palm drive rijden we richting de Oval om het meeste bekende zicht op de campus te hebben (Main quad) en om van daaruit onze tocht te voet verder te zetten.

Palm drive, Stanford University

Spijtig genoeg is wegens onderhoudswerkzaamheden de Hoovertower vandaag gesloten voor het publiek, maar dat houdt ons niet tegen om toch nog een dikke 2 uur rond te kuieren op de campus. De meest bekende plaatsen zoals de kapel met de prachtige fresco aan main quad, de memorial court met de standbeelden van de burgers van Calais, het pas heraangelegde engineering quad, het stamcelgebouw met een prachtig kunstwerk in de inkomhal, het ziekenhuis, alsook het gebouw waar Olivier werkt en de typische studentenhuizen komen aan bod. Typerend voor in het weekend, komen we op onze wandeltocht getrouwde koppels tegen die hier hun huwelijksfoto's komen maken. (Het is niet ongebruikelijk om aan main quad een aantal limo's geparkeerd te zien staan en 3 verschillende groepjes trouwers te spotten).

Julien heeft als een echte japanner alles op de gevoelige plaat vastgelegd. Ziehier een aantal van de sfeerbeelden van de rondleiding op Stanford campus:

Hoovertower
Fountain @ Memorial Hall
view to memorial court form main quad
gallerij Main quad
Engineering quad
Engineering quad
Stanford Hospital
Lucas building (Olivier)

Als afsluiter passeren we aan het Cantor Arts center met de Rodin sculpture garden, waar we de collectie bekijken met onder andere de hellepoort, Adam en Eva en de denker. Na de wandeling gunnen we onze voeten even rust en laven onze dorst op het terras van 'the Café'.


We hebben met de rest van Belgica afgesproken om te gaan eten in Palo Alto deze avond en om de tijd te vullen tot dan, springen we de auto terug in. Nadat we nog de sportfaciliteiten van Stanford hebben gezien, beginnen we aan de 'techtour' met een stop aan het hoofdkwartier van Facebook en HP die beiden vlak naast de campus gelegen zijn.

Voor de geïnteresseerden, begin 2010 hebben Olivier en ik ook al de techtour afgelegd en onder andere de geboorteplaatsen van Apple en HP gezien alsook de gebouwen van Apple, Sun, Intel, Microsoft, Linkedin, HP, Facebook etc. Het volledig verslag hiervan is hier op mijn blog is te lezen: techtour 2010.

Nadien rijden we richting Mountain View waar we langs Linkedin, Yahoo en Google passeren.

Vooral de campus van Google is de moeite. Officieel is deze niet open voor het publiek en wanneer we de parking oprijden, komt er al snel een security agent afgereden om ons weg te sturen. Zo snel laten wij ons echter niet doen... Ik zet Olivier, Julien en Sabine af en rijd een blokje om terwijl zij rustig rondwandelen als toeristen. We hoeven ons totaal niet schuldig te voelen, want ze komen onderweg een japans koppel tegen met een fototoestel om u tegen te zeggen die lustig alles aan het fotograferen zijn. Ge gaat mij niet wijsmaken dat dit ook geen toeristen waren.


 Google campus is echt een hele leuke omgeving, zo zijn er de leuke fietsen in felle google-kleuren die door werknemers worden gebruikt om van het ene gebouw naar het andere te rijden, het beachvolleybal veld in het midden van het complex om wat te ontspannen en overal zijn er zotte standbeelden te zien zoals het skelet van een dinosaurus etc.


Aan het hoofdgebouw is het misschien moeilijk om te stoppen, maar de Google campus bestaat uit meerdere gebouwen en heeft zelfs zijn eigen straat. Aan de overkant van het hoofdcomplex kunnen we wel even parkeren en ons uitleven met het rijden op de fietsen en het nemen van gekke foto's bij de standbeelden.


We hebben zoveel plezier, dat we de tijd uit het oog verliezen en ons nog moeten haasten om tijd terug in Palo Alto te zijn. Samen met Dominique, Pierre, Stephanie en Nicholas gaan we eten bij een Griek: Baklava maar ookal hebben we gereserveerd, toch duurt het zeker een dik uur eer we aan tafel kunnen met onze grote groep van 8 personen. Hierdoor zitten we om 22u nog aan tafel en moeten Sabine en Julien zich haasten om de laatste trein terug naar Daly City aka 'Fog-city' nog te kunnen nemen.

Bedankt aan Julien en Sabine voor de vele leuke en mooie foto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten