zaterdag 30 januari 2010

Tech tour

Het is weer weekend en tijd om iets non-adminstratief te doen...
We hebben nu een auto en beslissen om op aanraden van het lokale visitorcenter de 'Tech tour' te volgen
Deze tour brengt ons langs de bekendste hightechbedrijven in Silicon valley zoals daar zijn:
HP, Apple, Google, Intel, Sun, Yahoo alsook langs 2 huizen waar er geschiedenis geschreven is:
De garage van HP in Palo Alto en de garage van Steve Jobs in Los Altos waar beide gelijknamige computers zijn ontworpen. Het is maar een gewoon huis, maar de brievenbus vond ik zeer geslaagd :)
Ook passeren we via een aantal recentere bekenden zoals facebook en linked in.


Google heeft een geweldige campus waar alles aanwezig is: wasserette, restaurant en zelfs een beachvolleyveld om een beetje af te reageren...
Er staat zelfs een skelet van een dino op de binnenplaats.


Als we verder doorrijden richting de bay, komen we uit op Shoreline lake, een mooi meer waar de meeste watersporten kunnen beoefend worden. Ook lopen er een aantal trails rondom waar men uitzicht heeft op de achterliggende bay. Een leuke plaats om te ontspannen en het ligt niet eens zover van Palo Alto vandaan. Er is ook een gezellig clubhouse waar men een kleine snack kan eten op het afgeschermde terras dus ik kan mij inbeelden dat veel mensen in de zomer hier de koelte en verfrisssing komen opzoeken.


's Avonds hebben we afgesproken met Catherine en Piet, twee Belgen uit het Leuvense die hetzelfde avontuur als ons zijn begonnen , maar dan al in april vorig jaar. Heb ze leren kennen via haar blog (met dank aan Karla voor de referentie) waar ik ongelofelijk veel gelijkenissen kon lezen en zelfde ervaringen en problemen. Ge moogt drie keer raden waar we het die avond allemaal over hebben gehad...
Zowat alle administratieve rompslomp is bediscussieerd en de vergelijkingen met Europa en Belgiƫ werden vaak bovengehaald, maar het was heel gezellig en opluchtend om eens over dit alles te kunnen spreken en te zien dat we blijkbaar niet de enigen zijn die soms rare situaties tegenkomen en die ook moeite hebben met een aantal aanpassingen aan het dagelijkse Amerikaanse leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten