zaterdag 23 januari 2010

Sun is shining !!

Het is weekend en... na een week regen en storm is de zon van de partij !!
We maken van de gelegenheid gebruik om eens onze fietsen goed te testen en rijden richting Stanford campus om fietsgewijs de omgeving te verkennen want fiets is koning op de campus.


wanneer we passeren aan de main quad en palm drive, zien we een limousine staan en als we omhoog kijken, zien we zowaar een zeppelin voorbij vliegen... Het is duidelijk dat het typisch Californisch leventje weer op gang getrokken wordt, als de zon uit zit, dan komen de limo's en andere rare dingen van stal :)
De campus ziet er ook totaal anders uit met een streepje zon...

In het resource center hadden ze mij een wandeling aangeraden vlakbij de campus: The Stanford Dish walk"
dus fietsen we verder door en zoeken de ingang van het domein. Stanford heeft zoveel plaats dat ze eigen satelliet radiotelescopen hebben staan en zelfs een eigen deeltjesversneller (SLAC) met daarrond een prachtig golfterrein. rondom de radiotelescopen ligt er een recreationeel wandel/loop trail van 3.5 miles dat overdag toegankelijk is voor het publiek.

 

Het begin van de wandeling is direct om U tegen te zeggen want het domein ligt in de foothills of Palo Alto en het gaat hier dus stevig naar omhoog. Maar we worden zeker beloond voor de inspanning want als we boven komen hebben we een panoramisch zicht op Silicon valley en de bay met zelfs daarachter de bergen. In de verte kunnen we zelfs een deel van de skyline van San Francisco zien !

Er is blijkbaar veel volk die ook willen genieten van de zon, we zien hier mensen van allerlei allooi rondlopen.
De ene ingepakt met winterjas, handschoenen en muts, de andere moedig aan het joggen in topje en korte broek, jong en oud, gezinnetjes en eenzaten, wollen truien , north face addicts, roze trainingspakken, tennispolo van de jaren 70,... de gekste kerel van al liep in blote bast en surfshort zowaar. Ok de zon is van de partij, maar het is nog geen zomer en de thermometer komt maar in de buurt van de 18° met een fris windje! Het is nog even wennen dus aan de persoonlijke kledingstijl en "je m'enfoutisme" van de Amerikaan.

We doen er een dik uur over om heel de dish loop af te wandelen en het doet deugd van wat fysiek actief te zijn. Olivier komt tot de constatatie dat wandelen met zijn schoenen toch niet je dat is, gelukkig is het voordeel hier in USA dat de winkels in het weekend open zijn tot 22u en zelfs open op zondag, altijd.

Wanneer het tegen 5.30 pm begint donker te worden , keren we moe terug naar huis en eten onze buikjes vol. Om 7 pm lenen we nog even de auto van Chris om naar één van de grote sportwinkels te rijden om sportschoenen te zoeken. Na 20 minuten hebben zowel Olivier en ik nieuwe sportschoenen gevonden en het komt goedkoop uit want het zijn solden , geef toe: adidas en nike sportschoenen voor $70 tesamen , dat is toch een koopje !

Zondag:

Zoals het traditie is op een zondag, slapen we tot kort voor de middag en besluiten na onze actieve dag gisteren om er een lazy sunday van te maken met NFL football op de tv, een beetje opzoekwerk op internet voor meubels en een auto. 'S avonds komt de buur van Chris even op bezoek om samen gezellig een paar flesjes wijn te kraken en bij te babbelen.

Het weekend is weer voorbij gevlogen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten