dinsdag 12 januari 2010

Stanford ID & Oak Creek

Dinsdag 12 januari

Vandaag zijn we officieel members of Stanford University geworden. We hebben een heuse ID-kaart met foto en al. Olivier heeft dit vooral nodig om in het systeem te staan en emailadres en dergelijke te krijgen.
Voor mij is het vooral interessant om gebruik te kunnen maken van de zalige sportfaciliteiten hier op campus en om eventuele classes te volgen als spouse. Blijkbaar krijgt ge met ID-kaart ook een aantal kortingen voor aankopen van Stanford merchandise en items uit de bookstore. Is allemaal mooi meegenomen.


Donderdag 14 januari

Vandaag hebben we nog een laatste dag onze huurwagen dus we moeten het onderste uit de kan halen. Aangezien Olivier vandaag zijn postdoc-orientatie heeft , trek ik er alleen op uit en rijd richting de heuvels. Ik kom terecht in Sharon Heights met een privé golfterrein. Mooi landschap maar de appartementen zijn minder en stel u voor dat we iedere dag die heuvels moeten opfietsen, pfff.


In de namiddag hebben we een afspraak in Oak Creek dat vlak langs de campus ligt en Olivier dus te voet zou kunnen gaan. Wanneer we om 2pm het appartement bezichtigen zijn we meteen verkocht, dit is nu eens eindelijk een "licht en luchtig" appartement, op een prime location en met de nodige faciliteiten! We nemen een optie en informeren alvast naar de application en credit history issues. Blijkt dat ze hier gewend zijn van foreigners over de vloer te krijgen dus is het hier geen probleem...
Zondag moeten we beslissen of het dit appartement wordt , of dat we nog iets beters tegen komen.

Bij het zoeken naar appartementen is het ons al duidelijk geworden dat locatie alles is en dat het toch beter is van een of ander vervoermiddel te hebben want te voet is het allemaal net iets te ver.
Dus de rest van de dag houden we ons bezig met het zoeken naar bikeshops en 2ehands fietsen om zo snel mogelijk ons terug mobiel te kunnen maken als we straks onze auto moeten inleveren. Na een 5tal winkels vinden we onze gading doen een testrit en vinden we een fiets die groot genoeg is voor Olivier zodat hij niet kan klagen over zijn rug. Bovendien blijkt dat een nieuwe fiets eigenlijk beter is dan een tweedehands vermits het sales zijn.


bij het zoeken van een fiets zijn we weer met iets nieuws geconfronteerd. Het eerste wat ze vroegen in de winkel was hoe groot we zijn.... MAAR wij werken met het metrisch systeem dus ik ben 1m70 en Olivier 1m95, en zij werken met feet en inches. Geen idee hoe ge dit moet omzetten want zelfs mijn convertor op mijn iphone kan dit niet in 123. Uiteindelijk is er een kerel in de winkel die goed is in het meten met het blote oog en leren we dat ik 5'7" groot ben en Olivier 6'5"... Voila alweer wat nieuws. Het gaat toch nog even duren eer ik dat systeem hier gewoon ben , miles, feet, inches, square feet, lbs, gallons...


Voor het donker wordt leveren we de huurauto in en wandelen terug naar onze tijdelijke verblijfplaats in het centrum van downtown Palo Alto. Al bij al was het een productieve dag waar we veel hebben bijgeleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten