zondag 17 januari 2010

Golf for the first time...

Het eerste weekend dat we uitgeslapen zijn kondigt zich aan.

Gisteren onze fietsen gekocht en nog wat rondgekeken. We duiken vroeg ons bed in want zondag hebben we veel op de agenda staan...

Vandaag neemt Chris ons mee voor onze eerste ervaring in één van de populairste sporten hier in the area: GOLF. Op naar de driving range in Santa Clara.... we krijgen wat uitleg hoe we zo'n goflclub moeten vasthouden en wat nu een golfswing is en slaan erop los.


Na zo'n dikke 2u, en 100 balletjes later, lukt het al aardig. Voor mij al wat gemakkelijker dan voor Olivier, aangezien hockey en golf toch ongeveer hetzelfde is. nl. met een stok tegen een balletje slaan :)
Alhoewel het een totaal ander manier van slaan is. Bij golf gaat het allemaal om zo stil en relax mogelijk te kunnen zwaaien en dan vliegt de bal het verst. Mijn persoonlijk record staat nu op 140 yards...
Als we zo rondom ons kijken , brengen we het er al bij al nog niet zo slecht vanaf... Onze leercurve is beduidend steiler dan de gemiddelde Amerikaan :)


In de namiddag hebben we onze afspraak in Oak Creek en vullen we alle nodige documenten in om over te gaan tot huren. We hebben immers niets beters gevonden in tussenstijd en beslissen dan maar om volledig voor dit appartement te gaan. In de loop van volgende week weten we het antwoord.

's Avonds gaan we uit in Palo Alto want morgen is het een vrije dag. Martin Luther King day...
We komen terecht in een sportsbar "The Old Pro" echt overal flatscreens tegen de muur zonder geluid met allemaal verschillende sporten. Ze serveren hier gewoon Stella en er zijn maar 3 maten: een glas, een pitcher of een beerzooka. Dat laatste is een tube met een soort tap onderaan en ge kunt hier dus een 10tal glazen uitschenken. Dat is vooral interessant als ge met een stuk of 4 man zijt. (zouden ze in België ook moeten invoeren)
Verder is er nog een echte mechanische stier waar naarmate de avond vordert, steeds meer beschonken meisjes een poging op wagen om zo lang mogelijk erop te blijven zitten. Wel grappig om ze bezig te zien!
Deze bar straalt gewoon de Amerikaanse sportmentaliteit uit en al bij al is het nog redelijk gezellig om hier te eten en even te blijven drinken.

Wat ons vooral bevalt hier in USA is dat ze hier niet meer binnen mogen roken. Geen stinkende kleren en irriterende rook voor de ogen... Dat ze in België hier maar een voorbeeld aan nemen en dat algemeen rookverbod er snel doorkrijgen. Wat het verminderen van clienteel betreft, is er hier toch niets van te merken , de kroeg zit stampvol met jonge twintigers en dertigers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten