zondag 31 januari 2010

Palo Alto Baylands Reserve

Vandaag mogen we de sleutels van ons appartement ophalen, het is stralend weer en nadat we met de fiets tot Oak Creek gereden zijn, beslissen we om nog wat van het weer te genieten, het is ideaal voor een fietstocht naar Baylands reserve, niet te warm en niet teveel wind.

Met de bikemap van Palo Alto op zak doen we uiteindelijk een tour van 20 miles in totaal. Via de iets veiliger wegen waar er een fietspad is en de fietsbrug over de highway 101 rijden we tot aan de bay waar we direct in het Palo Alto Baylands Reserve komen, een prachtig stukje natuur dat gelukkig nog bewaard gebleven is. We volgen het adobe loop trail en komen tot de ondervinding dat er een verbinding is naar het shoreline lake waar we gisteren nog gestopt zijn.


Op nog geen kwartiertje fietsen zitten we dus volledig in ongerepte natuur, maar het is zondag dus er is veel volk op wandel die net als ons besloten heeft na de slechte regendagen te profiteren van het weer. Ik vermoed dat in de week je hier heel rustig kunt genieten en uren kunt doorbrengen met wandelen of fietsen. Als ge wilt kunt ge dus van Palo Alto tot helemaal in Mountain View wandelen langs de bay. een echte aanrader !

We keren huiswaarts voor het donker wordt, want we hebben onze fietslichtjes vergeten en hadden nog andere dingen op het programma staan. We willen nog snel even langs Ikea om meubeltjes te kijken in de showroom en eventueel al iets mee te nemen. We halen er de meetlat bij want als we in de markthal kijken naar de dozen zullen we moeten puzzelen wat we in de auto krijgen en wat niet, want hier verhuren ze geen camionetjes die ge in allerijl kunt huren als ge tot het besef komt dat niet alles op de kar in de koffer past. (Wat ik dus ook al een keertje heb meegemaakt aan de Ikea in Zaventem.) Uiteindelijk nemen we enkel een matras mee. En laten we de rest voor wat het is, dat komen we wel een andere keer halen.

De tijd vliegt, de maand is alweer gedaan en dinsdag komt onze eerste bezoeker al ! Peter komt voor een week naar Silicon Valley voor business en passeert natuurlijk ook langs zijn nichtje en collega bio-informaticus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten