zondag 27 maart 2011

Florida part 3: NBA Miami Heat

Dag 5, Miami again

Deze morgen rijden we vanuit Florida city naar Biscayne National Park dat hier niet ver vandaan ligt. We kijken er al naar uit om onze flippers en duikbril die we helemaal hebben meegezeuld te kunnen gebruiken om het water wonderland te bekijken. Maar we hebben pech want we komen juist te laat toe om mee te kunnen gaan met de snorkeltour. Er is er wel eentje die in de namiddag vertrekt, maar we zijn eigenlijk de boten stilletjes aan moe en dus besluiten we om de dag in te vullen met de US hwy Q langs de kust richting Miami te volgen.

Tegen de middag stoppen we aan de Fairchild Tropical garden en het Matheson Hammock county park in Coral Gables waar we ons even neerzetten en rustig een boekje lezen of wat zwemmen met zicht op Miami.


Rond 3pm rijden we verder door naar downtown Miami want we hebben voor deze avond tickets om een basketwedstrijd van de Miami Heat te bekijken met de bekende sterren: Lebron James, Chris Bosh en Dwayne Wade... en Olivier wilt zeker niet te laat toekomen dus arriveren we veel te vroeg in de buurt van de basket arena. We rijden nog even een ommetoertje door Little Havana, de cubaanse wijk die in de reisgids wordt aangeprezen als een must-do, maar wij vinden het maar teleurstellend en houden het na 10 minuten al voor bekeken.



Gelukkig vinden we zonder al teveel problemen parkeerplaats en hangen we nog even rond in het bayfront park aan de American Airlines Arena totdat het tijd is om binnen te gaan. Er hangt een leuke sfeer rond de marketplace en jachthaven met live salsa muziek en we eten nog rap bij een mexicaan voordat we de meute volgens naar de ingang van het stadium.


De Miami Heat zijn zeer hot dit seizoen aangezien ze een team bijeen hebben gebracht rond de nieuwe ster Lebron James, die kans maakt om de LA Lakers te verslaan en kampioen te spelen. Echter de tegenstander van vandaag is Houston die niet echt goed bezig zijn en we zien een hele rare wedstrijd met veel ups en downs.

 

Af en toe zien we toch wat mooie acties en stevige dunks, maar Miami speelt slordig en het gaat lange tijd gelijk op. Door het vele balverlies en de snelle wissels, staat het halverwege de wedstrijd al 71 - 68, dit is eerder een eindscore dan een tussenscore tijdens de helft. We kunnen niet klagen want we krijgen tenminste veel punten te zien. De tweede helft zakt het niveau en tempo wat naar beneden, waardoor we wat meer afgeleid worden van het basketbal aangezien er een andere bekende ster gesignaleerd is in de zaal: Roger Federer zit op de eerste rij en ik kan het niet laten om even mijn telezoom van mijn fototoestel uit te testen en een paar kiekjes te nemen!


Na deze welgekomen afleiding, focussen we terug op het einde van de match om te zien dat Miami uiteindelijk toch aan het langste eind trekt. Er was nog even commotie om dat een van de sterspelers: Dwyane Wade zijn enkel omslaagt, maar al bij al viel dit uiteindelijk nog mee.

Eindscore Miami Heat - Houston Rockets: 125 -118
Achteraf blijkt dat we weer een stukje geschiedenis hebben meegemaakt aangezien de big 3 van Miami erin geslaagd zijn om elk 30 punten te scoren in een wedstrijd. Iets dat enkel 1x welgeteld 50 jaar geleden is voorgedaan in de NBA...

Recap ESPN - Miami Heat - Houston Rockets

With the playoffs looming, LeBron James, Dwyane Wade and Chris Bosh are finding a new gear.
And they accomplished something Sunday that hadn't been done in more than 50 years.
Each of them had 30-10 nights -- James with 33 points and 10 rebounds, Bosh had 31 points and 12 rebounds, and Wade shook off a bruised tailbone to finish with 30 points and 11 boards -- as the Miami Heat beat the Houston Rockets 125-119 for their eighth win in nine games.
It was the first time since February 1961 that three teammates finished with at least 30 points and 10 rebounds in a non-overtime game. "Unbelievable," James said. "That's why we get paid the big bucks," Wade said.


Eenmaal terug buiten, zetten we ons nog even neer aan de ingang van het stadium om de grappige reclames en lichtshow van de arena te bekijken en om een beetje op te warmen. Ja inderdaad, binnen stond de airco iets te hard en zaten we met onze trui aan, terug buiten worden we lekker verwarmd door de zwoele 30 graden (ondanks dat het al donker is en 11pm) om vervolgens terug naar Florida city te rijden.
 


Meer NBA basketfoto's zijn te zien in volgend facebook album: NBA 2010 - 2011 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten