woensdag 6 april 2011

NBA Warriors vs Lakers

Vandaag is het de laatste basketmatch van ons miniplan. Olivier zit echter nog op conferentie in Orlando, dus neem ik Gemma mee, een Spaanse die zot is van Pau Gasol en dus maar al te graag meegaat om de Lakers te zien...


We vertrekken vroeg genoeg, maar moeten toch nog lopen om op tijd het begin van de wedstrijd te zien. De wedstrijd tussen LA en SF is altijd een beetje specialer als anders (vergelijkbaar met Club Brugge - RSC Anderlecht in het Belgische voetbal of de Derby der lage landen tussen Belgiƫ en Nederland) en ook deze keer zijn de verwachtingen hooggespannen. Op ieder zitje heeft men een poster gelegd met de duidelijk woorden 'Beat LA' (en op de achterkant een poster van een dunkende Monta Ellis).


Aangezien de Lakers de titelverdedigers zijn en ze deze titel logischerwijze willen verlengen, verwachten we toch getrakteerd te worden op mooi basketbal. Het wordt echter een stevige fysieke wedstrijd waarbij beide teams niet gemakkelijk toegeven en de Warriors uiteindelijk de bovenhand krijgen. Nu het spel niet meer zo spannend is, doe ik een poging om voor Gemma een aantal foto's te trekken van Pau Gasol in actie.


De tweede helft is zelfs helemaal niet meer interessant aangezien de Lakers zeer slordig waren en veel fouten maakten die allemaal cash werden betaald. Onze aandacht begint wat af te dwalen en we keuren de randanimatie tijdens de time-outs.


We komen tot de constatatie dat we zwaar teleur gesteld zijn in de cheerleaders 'the Warriors Girls' omdat ze niet echt hun job doen. Ge zou op z'n minst verwachten dat ze tijdens de time-outs even een dansje komen doen, maar dat gebeurt niet echt. Tijdens heel de wedstrijd doen ze welgeteld 1 dansje (omdat ze in de NBA dance competition zitten), gaan dan 5x omkleden, zitten dom aan de kant met hun pomponnekes te zwaaien en komen uiteindelijk tijdens de 2 laatste minuten nog eens met hun gat schudden. Is ook gemakkelijk verdiend...

Ge ziet dat we nogal distracted waren van de game, maar dit is deels te verklaren door het feit dat de Warriors de Lakers van het veld speelden en een voorsprong van 20 punten hadden uitgebouwd waardoor alle spanning uit de wedstrijd verdwenen was. Het einde was nog wel fun aangezien heel het publiek "Beat LA" staat te scanderen en te zwaaien met de gele bordjes om hun team nog meer aan te sporen (om LA de genadeslag toe te brengen, hehe, de plaatselijke derby zorgt altijd voor een leuk sfeertje).


Op het einde van het 4e quarter schiet Kobe Bryant eindelijk in actie en komen de Lakers nog terug tot 8 punten, maar spijtig voor LA zijn ze te laat wakker geschoten waardoor de Warriors toch winnen van regerend wereldkampioen LA Lakers met 95-87...

En zo zijn we allemaal content, want de Warriors winnen en we kregen toch nog sterren zoals Kobe Bryant en Pau Gasol in actie te zien (beter laat dan nooit).

Uit het verslag op USAtoday.com:

'Stephen Curry added 20 points, six rebounds and five assists to help the Warriors build a 19-point lead in their third straight victory — all against playoff-bound teams. They have beaten Dallas, Portland and Los Angeles in perhaps their best stretch of wins all season.
Bryant brought the Lakers within eight points in a frantic rally in the fourth quarter, but all that did was make the final score seem close. The Warriors trounced Los Angeles for most of the game and relished every second of it afterward.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten