zondag 17 april 2011

Winetasting Castello di Amorosa

Het is paasvakantie en dit wil zeggen dat er weer bezoek van Belgie afkomt. Nonkel Jacq, Rosa, Peter en Kris en the kids maken van de vakantie gebruik om nog eens naar de West-kust af te zakken. Aangezien het voor Nonkel Jacq en Rosa de eerste keer is dat ze in de USA zijn, worden ze rondgeleid langs de belangrijke toeristische attracties in de buurt. In de week hebben ze al San Francisco en Muir Woods verkend en dit weekend staat Napa Valley op het programma.

We worden uitgenodigd om mee wijn te gaan proeven en hier zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Terwijl het in Belgie een kleine hittegolf is, is het hier in California frisser dan normaal, maar vandaag belooft het eindelijk een mooie dag te worden.
Na 2u rijden komen we toe aan Castello di Amorosa, een toscaans kasteel waar men lekkere wijn maakt.


Het leuke hier is dat je niet alleen wijn proeft, maar ook het oog krijgt wat te zien.
Ik ben hier al eerder geweest met Steven en heb de guided tour al eens gevolgd, dus we splitsen op in twee groepen. Olivier gaat met Peter, nonkel Jacq en Rosa de tour volgen die hen in de wijnkelders brengt en waarbij ze de hele uitleg krijgen hoe wijn gemaakt wordt en waar ze ook uit een vat wijn mogen proeven.


Terwijl zij de tour doen, blijven Kris en ik met de kids bovengronds (vermits ze wettelijk niet in aanraking met alcohol mogen komen) en we amuseren ons door in het kasteel rond te dwalen, zeepbellen te blazen, een beetje gek te doen door alles te doen wat we juist niet mogen doen, zoals overal op te klimmen en uit curiositeit wijnvaten open te maken  :)


We moeten ons twee uurtjes bezig houden, maar de tijd vliegt voorbij. We leven ons uit in de ridderzaal, waar er een aantal leuke zaken zijn. Zo zijn de gewelven speciaal gebouwd dat als men in het midden onder de luster staan, men zichzelf hoort spreken of zingen in stereo. Verder kunt ge hier ook aan 'muurfluisteren' doen: als men elk in een hoek staat, kan men berichten doorgeven al fluisterend die perfect verstaanbaar zijn aan de andere kant, terwijl de rest in de zaal niks te horen krijgt. We spelen hier even het klassieke 'telefoontje' en gaan dan buiten genieten van het zonnetje.


We zetten ons op het terras en beginnen wijnflesjes uit plasticine maken (om volledig in het thema te blijven) en we hebben veel bekijks. Op een gegeven moment denkt een familie dat dit een kinderactiviteit is georganiseerd door het kasteel en willen ze meedoen, maar we moeten hun helaas teleurstellen.

Ondertussen is de rondleiding gedaan en gaan we naar binnen om samen nog een aantal wijnen te proeven. Thibaut en Frederic krijgen een glasje druivensap van een goed jaar geserveerd. Jacq en Rosa zijn zeer enthousiast over de rondleiding, maar ik denk toch dat wij ons beter geamuseerd hebben!


We proeven samen een hele hoop wijn en zijn hierna allemaal lichtjes aangeschoten. We kopen nog een aantal flessen van de beste wijnen (rood, wit dessert) en terwijl Olivier de auto vollaadt, regel ik nog even dat de kids even in een limo mogen zitten.

We rijden terug richting San Francisco en besluiten om te gaan eten in Sausalito, want met al dat drinken moeten we dringend wat stevigs naar binnen spelen. Op de parking zien we nog een gele Ferrari staan, dus de jongens zijn helemaal in de wolken van alles dat ze deze dag hebben gezien en gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten