woensdag 20 april 2011

weer Palo Alto vs België

We kregen een aantal keer te horen hoe goed het tegenwoordig in België is, en dat wij toch wel minder geluk hebben... daar in het normaal zonnige Californië.

Wel nu, dit is de situatie volgens de berichten vandaag:


Voor diegene die in de verleiding komt om het huidige weer in België te vergelijken met onze weersituatie hier, een objectieve uitleg over hoe weersvoorspellingen te interpreteren in Leuven en Palo Alto.


Met andere woorden, het weer is hier nog zo slecht niet en in Belgie zijn ze waarschijnlijk weer te optimistisch omdat de zon eens even schijnt. Kunnen we natuurlijk volledig in volgen aangezien dat grijze weer maar deprimerend is...

Hier in California is het misschien niet zo warm voor de moment als in Leuven, maar hier krijgen we bijna elke dag de blauwe lucht en warme zonnestralen voorgeschoteld en zijn we dat ondertussen al gewend :) en hebben de nood niet meer om hier lyrisch over te doen. En onderschat de sterkte van de zon hier niet, want zelf op een bewolkte dag, kan je je fameus verbranden. (San Francisco ligt dan ook dichter tegen de evenaar, ongeveer ter hoogte van Marokko.)

Wat het weer betreft, is San Francisco wel een geval apart, de uitzondering op de regel, en hier laten toeristen zich vaak vangen. Terwijl het in heel Californië in de zomer redelijk warm en zonnig kan zijn, is het in San Francisco veel kouder en mistig door de koude lucht die via de baai naar het binnenland wordt gezogen. Vergeet dus niet als je op bezoek komt om een regenjas of warme trui mee te brengen als je een glimp wil proberen op te vangen van de Golden Gate brug :)

Het aangename aan Palo Alto is dan weer dat de heuvels bij de zee de mist tegenhouden en als eenmaal het ochtendgrijs door de zon weggebrand is, de blauwe lucht steeds te zien is. Laat staan dat er hier regen valt.
Enkel in de wintermaanden kan er hier eens een goede regenbui passeren (dat ze hier steevast als een storm benoemen) die het nodige groen in het landschap brengt, maar vorig jaar hebben we vanaf april tot november geen druppel regen meer gevoeld en was het landschap droog en verdord, dus ze zijn hier zelfs blij als er eens wat regen valt. (JAja, ik weet dat dit moeilijk te begrijpen is vanuit Belgisch standpunt :) )

Na deze verduidelijking, rest er mij enkel nog om jullie in België een droge zomer met aangename temperaturen toe te wensen :)

1 opmerking: