zaterdag 14 mei 2011

Fire on fire bbq

Vandaag is het de vijfde editie van "Fire On Fire". Een multinationale BBQ party die ieder jaar veel succes heeft. Een aantal studentengroepen slagen de handen in elkaar om samen een groot culinair event te organiseren in de tuin van het Bechtel international center te Stanford.


Tijdens deze party worden er verschillende gerechten van de outdoor cuisines van Argentinie, Griekenland, Iran, Colombia, Roemenie en Turkije op de BBQ klaargemaakt en staan de Belgen en Duitsers in voor de drank. Op dit gratis eetfestijn komt er gewoonlijk meer dan 600 man af en als de sfeer goed zit, duurt dit feest tot laat in de nacht met mogelijkheid tot dansen op de verschillende multiculturele muziek van de aanwezige landen.

Logischerwijze zijn de Belgen en Duitsers verantwoordelijk voor de drank en aangezien ik benoemd ben tot event officer bij Belgica, gaan we uiteraard een handje helpen bij opbouwen en het tappen (zoals the good old days in het clubhuis van de hockey :) )


Wanneer de lekkere geur van gegrild vlees in de lucht begint te hangen, duurt het niet lang voordat heel de tuin volstroomt met mensen om van al dit smakelijks te genieten.

Al snel staan er lange rijen bij de standjes van de verschillende landen en de Hoegaarden en Leffe vliegen de deur uit. Onze tapinstallatie doet het goed, in tegenstelling tot die van de Duitsers, waar ze problemen hebben met de druk en er bijna alleen maar schuim te tappen valt. We plagen ze een beetje door te zeggen dat het natuurlijk komt door het 'mindere' bier. Geef toe, Stella, Hoegaarden en Leffe zijn toch vele beter dan Spaten en Franziskaner! (als we eens goed kijken op de vaten, blijkt dat zowel het Belgische als Duitse bier van dezelfde brouwerij komen: INBEV).


Bijna heel Belgica komt ook een hapje eten en natuurlijk Belgisch bier drinken en het is een blij weerzien van heel de groep.

Ondertussen zijn de rijen zo lang, dat men zeker 20 minuten geduld moet uitoefenen om iets te proeven. Gelukkig hebben wij nog een truk achter de hand, we schakelen over tot ruilhandel en gaan met een handvol pintjes bij de verschillende collegae langs en komen succesvol met handen vol lekkers terug aan onze bierstand :) Honger hebben we zeker niet geleden en af en toe krijgen we iets op ons bord dat ik nog nooit gegeten heb, maar toch enorm goed smaakt.


We eindigen de avond een beetje in mineur doordat ons bier al gauw allemaal op is en we genoodzaakt zijn om de Duitsers te helpen om hun bier aan de man te krijgen. We schakelen dus over op het tappen van Duits bier en bovendien krijgen we nog een regenbui op de koop toe waardoor de dansende mensen en de dj snel inpakken en wegvluchten.


De regenbui is dan ook het eindsignaal voor het event en tegen 11u30pm is de tuin bijna terug hersteld in zijn oorspronkelijke staat. Ondank het minder weer, zijn er toch zo'n 700 mensen op het gebeuren af gekomen. "Fire on Fire V" was een groot succes en een perfecte invulling van het weekend.


Te lezen in het verslag op de blog van Nicole (onze geadopteerde Nederlandse bij Belgica :)):

"Ik had ook een internationale bbq. Volgens mij lopen er veel meer internationale student/phd's/postdocs rond dan amerikaanse dus die bbq was zeer goed bezocht. Er waren ongeveer 6 bbq's (van die grote amerikaanse) en nog steeds moesten mensen meer dan een half uur in de rij staan voor wat vlees. Gelukkig had ik mij aangesloten bij de belgen die deel uit maakte van de organisatie. Samen met de duitsers verzorgende zij het bier (dikke concurrentiestrijd welk bier nu het betere bier was..) Ik heb hier een uurtje ofzo getapt waardoor ik recht had op een "speciaal" T-shirt waardoor mensen herkennen dat je bij de organisatie hoort. En natuurlijk betekend dat ook dat je van de extra'tjes kan genieten, zoals niet in de rij staan voor eten "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten