zondag 1 mei 2011

Weekend getaway Lake Tahoe

Het is weer weekend en aangezien het steeds begint te kriebelen om ergens naartoe te gaan, besluiten we om op een last-minute getaway te gaan naar Lake Tahoe.

Het is het laatste weekend dat Stanford nog de cabin heeft aan Heavenly en ookal zal er geen skiën aan te pas komen doordat het skiseizoen al afgerond is en Heavenly gesloten is, toch zullen we nog een laatste keer genieten van het comfort in de cabin. Bovendien zullen ze daar wel wat helpende handen kunnen gebruiken om alles weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen na een ganse winter een bende studenten over de vloer te hebben gekregen.


Het voordeel van dit laatste weekend in de cabin is dat er niemand anders geboekt heeft en dus kunnen we met een groepje van Belgica samen gaan. Na wat heen en weer gemail zijn we uiteindelijk met zessen: Nicholas en Stephanie, Sabine en Julien en wij tweetjes.

Vrijdagavond pikken we Sabine en Julien onderweg naar San Francisco op en rijden met ons vieren gezellig verder naar Tahoe. We zijn redelijk laat vertrokken en we vechten tegen de slaap door in de auto een muziekkwis te houden met onze ipods, alle genres, zowel franse als klassieke liedjes, passeren de revue, tot we tegen 11pm toekomen op onze bestemming. We gaan nog snel even langs bij de plaatselijke supermarkt om een verjaardagstaart te kopen voor Nicholas die morgen verjaart.
10min later zijn ook Steph en Nic daar en na een afleidingsmanoeuvre, lukt het ons om nog snel de living te versieren met wat ballonnen en de kaarsjes op de taart aan te steken voordat de jarige binnenkomt.

Daarna duurt het niet lang voordat iedereen een kamer met een goed bed heeft geclaimt en even later kruipen we uitgeput van de lange rit onder de wol.

zaterdag 30 april 2011

Zoals het hoort in het weekend slapen we lang uit... we zijn een beetje aangedaan door de hoogte of door de drukke werkweek, en als we tegen de middag uit ons bed komen, hebben we nog steeds last van hoofdpijn en een zwaar gevoel in de benen...
De dag is al half om en het plan was om een stevige hike te doen... maar dat zien de meeste toch niet zitten, dus opteren we voor een tochtje naar Emerald bay.


Nadat we aan de gebruikelijke vista points wat foto's hebben gemaakt, maken we ons op om toch nog een wandeling te maken. Eerst stoppen we nog even om de Eagle falls te bekijken.


Daarna was het plan om vanaf het trailhead naar Fallen leaf lake te wandelen. Echter we zijn nog maar 10m ver of we ploeteren al door de sneeuw. We hadden er niet echt op gerekend dat de sneeuw nog zo laag zou liggen en we moeten af en toe opletten om niks te breken om tot bij de brug over het riviertje te geraken.


Even verder over de brug, geraken we bijna het spoor bijster, want met de sneeuw is er niet echt een pad te zien dat we kunnen volgen. We proberen dan maar zo goed en zo kwaad mogelijk het riviertje te volgen, maar op een gegeven moment kunnen we niet meer verder. Steph en Nic proberen nog om wat verder te geraken door de rotsen op te klimmen, maar we beslissen dan om gewoon halt te houden en te genieten van de schoonheid van de natuur. Ter hoogte van een watervalletje leggen we ons op een paar rotsblokken in het warme lentezonnetje.


Na een half uurtje soezen, keren we terug naar de auto, waar we tegen 3u30 staan. We vinden dat we nog niet veel gedaan hebben vandaag en doordat onze vorige wandeling wat kort uitgevallen was door de sneeuw, willen we nog iets doen. Het volgende plan dat naar boven komt, is om naar het meer te wandelen in het D.L. BLiss SP.  Maar eenmaal dat we de ingang hebben gevonden, blijkt het state park nog toe te zijn en het is al 16u, overdag was het wel warm, maar in de schaduw en in de sneeuw begint het toch maar frisjes te worden. We laten de auto achter op de hoofdparking en wandelen de afgesloten weg toch nog een heel stuk naar beneden en dan is er niks meer dan sneeuw en stilte.


Het laatste stuk is heel hard zwoegen door de sneeuw en het duurt eindeloos voordat we een glimp van het meer kunnen zien. Uiteindelijk keren we onverrichter zake terug naar boven omdat het te koud wordt en het stilaan donker aan het worden is. We zien helemaal niks van het meer, maar  de vrouwen keren liever terug voordat we de weg kwijt geraken en we oog in oog komen te staan met een beer. Ookal hebben we het meer niet bereikt, toch was ons backup plan nog een stevige wandeling van 2u en kunnen we zeggen dat we toch genoeg gewandeld hebben deze namiddag.

We sluiten de dag af met een bbq en een paar spelletjes jungle speed, totdat iedereen vermoeid van het sneeuwploeteren zijn bedje opzoekt.

Zondag 1 mei 2011

Zondags is het zonnetje weer van de partij en eten we ons ontbijt op het terras. We hebben vandaag geen zin om weer in de sneeuw te stappen en we willen eens iets anders doen.

We huren dus fietsen om langs het meer te rijden. Onze eerste stop is aan Pope beach waar ik even prettig gestoord met mijn voeten in het water ga, maar dit is ijskoud !! We vervolgen onze weg langs het mooie fietspad door de bossen  tot aan de historische Talac site.


We kunnen het niet laten om tot op de pier te rijden en massa's foto's te nemen op deze mooie plek. Spijtig genoeg lukt het ons niet goed om de diepblauwe kleur van het meer op de gevoelige plaat vast te leggen.


Daarna rijden we landinwaarts, richting Fallen Leaf lake, het meer waar we gisteren nog naartoe wouden wandelen. Zelfs op de fiets is het een stevige klim en dat is niet evident op deze 'beachcruiser' fietsen (mijn zadel zat nogal los en zakte steeds naar beneden) :S.

We worden wel beloond voor onze inspanning met wederom een prachtig blauw meer met rondom witte bergen en even verder worden we alweer getrakteerd met een zicht op stevig stromende watervallen (Fallen Leaf waterfalls). Hiervoor moeten we wel weer een klein stukje door de sneeuw wandelen om de watervallen in hun volle glorie te kunnen aanschouwen, maar dat beetje wandelen door de sneeuw doet deugd na een bumpy ride op de fiets :).


Op de terugweg is het gelukkig vooral naar beneden bollen en als we terug aan de hoofdbaan zijn, rijden we nog even naar de laatste stop van de dag: Baldwin beach, waar we ons op een bankje neerploffen en nog even genieten van de gezonde berglucht en het prille lentezonnetje alvorens terug te koersen om onze fietsen binnen te brengen.


De fietstocht is een echte aanrader als je eens iets anders wilt doen aan Lake Tahoe buiten wandelen of skiën. We hebben uiteindelijk toch een goeie 4u rondgereden op onze fietsen en het was een aangename en toch wat actieve activiteit voor op deze zondagnamiddag te doen.


We springen in het avondgloren nog even in de hottub om te bekomen van onze 'bergetappe' en de beentjes wat te laten bekomen van de eindsprint alvorens onze 4u durende rit naar de bay area terug aan te vatten.

Net zoals de skiweekends, was ook dit weekend weer een leuk 'avontuurlijk' verblijf aan Lake Tahoe!
En een perfecte afsluiter van het winterseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten