zondag 14 februari 2010

Kris Peeters op bezoek in SF moma en wij zijn erbij...

Vandaag is het Valentijn...
Normaal doen we niet mee aan deze dag, maar ach, als er activiteiten zijn georganiseerd dan kan deelnemen nooit kwaad. In onze community kunnen we iedere zondag een brunch nuttigen in het clubhouse en vandaag is het een specialeValentijn brunch met champagne enbelgian waffels. Kan toch niet slecht zijn :)
Bovendien heeft Olivier blijkbaar toch de romantische kriebel te pakken want hij geeft mij een orchidee kado!

Tegen dat we terug zijn van onze brunch is de helft van de dag al gepasseerd en vandaag staat er om 17u nog de receptie in het SFMoma op het programma.We besluiten om iets eerder naar San Francisco te vertrekken en nog een beetje aan sight-seeing te doen. We pikken in op de 49 scenic drive, de sight-seeing tour bij uitstek om alle Tourist Traps tegen te komen in een keer. Dit is een van de weinige dingen die we nog niet hadden gedaan bij onze vorige bezoek aan San Francisco omdat ge hier een auto voor nodig hebt. Of de drive echt 49 miles lang is weet ik niet ze beweren van wel, maar alles wat met San Francisco te maken heeft, wordt gelinkt aan het nummer 49. Zo is de stad volgens een van de reisgidsen op 49 square miles gebouwd. Dan zijn er nog de San Francisco 49'ers het plaatselijke American Football team,  Volgens wikipedia: "The name "49ers" comes from the name given to the gold prospectors who arrived in Northern California around 1849 during the California gold rush."

Verder is er op de website van SF ook nog dit te vinden over de Scenic drive:
"in 1938, when the Downtown Association created the 49 Mile Scenic Drive to highlight the city's beauty and to promote it as a business and tourist destination, the route began at City Hall, curved along the northern shoreline of the bay and down the Pacific coastline, swooped around Lake Merced, dipped into Golden Gate Park, climbed to the top of Twin Peaks, cruised down Market Street, crossed the Bay Bridge, and ended on Treasure Island. "
"The 49 Mile Scenic Drive, which now begins and ends at City Hall, has been modified many times since city fathers first traced its meandering course on a map."
"And it's a looooong 49 miles."
"It takes about four hours -- that's without a single sightseeing stop -- to drive." 

tot hier de gratis toeristische informatie !

Bij de AAA hebben ze mij gelukkig een map meegegeven met heel de drive op uitgewerkt want normaalgezien kunt ge de route ook volgen door de typische borden te volgen, echter worden deze vaak als souvenir meegepikt of verdraaid om toeristen te plagen :)

 

Via Hwy 280 richting Pacifica vervolgens via de skyline boulevard aan pikken we aan bij Lake Merced om vandaar route te volgen in tegenwijzerzin (zoals die bedoeld is). De drive brengt ons in het Golden Gate park waar het druk is omwille van de combinatie weekend en mooie weer. 



Het park hebben we al eens doorgewandeld dus we rijden rustig door. De weg leidt ons naar Twin Peaks waar ge een machtig zicht hebt over de stad bij klaar weer. Tijd om het fototoestel boven te halen en een aantal foto's te trekken...



Ondertussen is het al 16u dus we volgen nog een klein stukje de drive tot aan Market street en vandaar rijden we naar het San Francisco Museum Of Modern Art, hopende van parking te vinden in de buurt. Het zit ons mee vandaag want vlak naast het museum is er een parkeergarage. Ik heel blij , want met die nieuwe schoenen was ik niet van plan om een aantal blokken te wandelen.
We zijn perfect op tijd voor de receptie om 17u maar zoals gewoonlijk laten belangrijke mensen (of die toch denken dat ze belangrijk zijn) nog even op hun wachten. Dus zetten we ons nog even neer in het Moma Café.


Om 17u10 besluiten we toch al de zaal binnen te stappen en na een 10tal minuten komen dan toch eindelijk de minister-president en zijn delegatie binnengewandeld.
Is het toeval of had ons groepje van Belgica mensen zich ideaal gepositioneerd? We zijn de eersten die een handje mogen schudden en een babbeltje slaan met Ingrid Lieten en Kris Peeters :).
Na de toespraak die gelukkig niet lang duurde, het is immers half 3 's nachts in België en dus hebben de hoge pieten een beetje last van jetlag, krijgen we nog een privé rondleiding na sluitinguur langs de werken van Luc Tuymans.


Rond 19u30 staan we op straat en besluiten om met een deel van de Belgica groep nog ene te gaan drinken. We wandelen de Yerba Buena gardens binnen aan de overkant van het museum en vinden we een gezellige bar waar we een prachtig zicht hebben op de verlichte wolkenkrabbers en de gardens. Echter binnen is er een trouw aan de gang en even spelen we met het idee om de trouw te crashen, maar we zetten ons uiteindelijk beschaafd buiten op het terras. Het is al wat killig maar toch nog juist te doen om buiten te zitten met een jasje aan. Toch wel een beetje raar om midden februari 's avonds al buiten een cocktail op het terras te drinken, maar blijkbaar is het een uitzonderlijk warme en mooie dag voor San Francisco dus daar moeten we ten volle van genieten...

De volgende dag 'smorgens: we zijn weer in het nieuws, nu op de VRT om 13u Belgische tijd :)
link journaal: Peeters en Lieten zijn op bezoek in Californië

2 opmerkingen: