maandag 15 februari 2010

Presidents day

Het is maandag maar Olivier heeft weer vrijaf want vandaag is het Presidents day, een officiële feestdag voor alle Amerikanen. Ideaal om een beetje te bekomen van het weekend en onszelf te bewonderen op het nieuws via de websites. Al snel heeft iedereen door dat we wakker zijn en dat heeft tot gevolg dat we heel de voormiddag skypen over de treinramp in België en alle andere belevenissen van de voorbije dagen.

In de namiddag beslissen we om toch nog iets van onze dag te maken aangezien het zonnetje van de partij is en we zetten rond 14u koers naar zee. Via Santa Cruz rijden we naar Monterey Bay,want daar in de buurt valt veel te zien volgens onze reisgids.


We eten rustig in Monterey en willen dan nog wat rondkijken langs de 17miles drive met op het programma nog Pacific grove, Pebble beach en Carmel beach  maar de mist is de grote spelbreker. Juist wanneer we de kust willen afwandelen zien we de mist opkomen en tegen dat we terug aan de auto zijn(maar 5 minuutjes wandelen) is heel Monterey in een dik pak mist gehuld. Tot daar ons uitstapje dan maar, dit zullen we een volgende keer moeten opnieuw proberen en hopen dat het weer dan beter is.

Even twijfelen we nog om het Monterey Aquarium te bezoeken, maar hier hebt ge redelijk wat tijd voor nodig en het is tenslotte al 16u. We keren dan maar vroegtijdig huiswaarts, en ookal hebben we niet veel gedaan,toch zijn we moe. Ik ben blij dat onze auto cruisecontrol heeft want dat maakt de rit naar huis iets gemakkelijker. Ik heb zo'n klein vermoeden dat we een zonneslagje hebben opgelopen in die paar uurtjes zon dat we hebben gezien want we zien allebei wat rood in ons gezicht. Volgende keer toch maar zonnecréme meenemen.

Na een roadtrip van 4u zijn we wreed content dat we kunnen ontspannen in de jacuzzi. We vinden zelfs nog de fut om toch nog 20 lengtes te zwemmen in ons verwarmd zwembad. Nu weten we weer waarom we deze locatie hebben gekozen :) We nemen ons voor om vanaf nu iedere dag een 20tal lengtes te zwemmen om terug wat conditie op te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten