vrijdag 26 februari 2010

Palo Alto - Death Valley

Vandaag begint onze 4 dagen roadtrip naar Death Valley...

Volgens google maps zullen we er 7u47min over doen om tot Lone Pine te geraken , wat we als uitvalsbasis hebben gekozen om het National Park te bezoeken.
Er staat een tocht van 429 miles op het programma dus we vertrekken om 10 am.

(klik op afbeelding van map om de route in het groot te zien)



Via Hwy 280 leidt de weg ons langs Gilroy waar we dan de 125 nemen om door te steken naar hwy 5. Tijdens onze doorsteek rijden we door echte Teletubbies bergen. We passeren langs het San Luis reservoir om dan in Los Banos de 5 op te rijden. We zijn beland in central valley waar zowat het merendeel van de landbouw gebeurt in heel California. Zo ver we kunnen kijken zien we boomgaarden met Amandelbomen in bloei. De highway is een kaarsrechte lijn naar Bakersfield die de Central Valley volledig doorkruist en dus een belangrijke verkeersader is. We moeten zo'n 170 miles deze highway volgen, gelukkig moogt ge hier 80 mph rijden.
Onderweg merken we dat we niet de enigen zijn die er even tussenuit knijpen. We komen heel veel mega Rv's tegen die als aanhangwagen een volwaardige jeep meetrekken en als toppunt nog een golfkarreke in laadbak hebben steken EN fietsen op het dak... Jep dat is the American way of camping !
We hebben geen foto genomen van dit specifiek geval want we waren zo stunned van de combinatie en waren volop aan het discussieren of dit nu overdaad is of niet. Wij vonden het al overdreven in Spanje op de camping dat een paar Duitsers  2 scooters en een zodiak uit hun motorhome haalden...Maar achteraf bekeken was dat nog redelijk bescheiden ten opzichte van wat we hier zien rondtuffen.

 
 

Halverwege houden we onze eerste stop na 2 u rijden aan een wegrestaurant in the middle of nowhere...
We hebben 1/3 gedaan van de 430 mi en 8u durende rit. Op de menu is er niet veel keuze dus nemen we weer onze toevlucht tot een ordinaire hamburger met frieten. De tweede etappe van onze trip loopt tot het einde van Central Valley, tot in de stad Bakersfield. Tussen de boomgaarden en de wijngaarden zien we zowaar de bekende oliepompen waar Bakersfield om bekend staat. Dit is de moment om wat bij te tanken want onze tank is bijna leeg en de prijs van de benzine is hier beduidend lager dan de vorige tankstations.
We vragen ons wel af hoe de wijn hier moet smaken als er ondertussen ook op dezelfde plaats waar ze de druiven kweken olie uit de grond pompen, maar we hebben geen goesting om te stoppen en dit aan de lijve te ondervinden. Als we dichter naar de foothills komen veranderen de boomgaarden met almond trees in boomgaarden met appelsienen en/of perziken.


De laatste en derde etappe stuurt ons door de Eastern Siërra Nevada via de doorsteek langs de Tehachapi mountains naar Mojave en dan naar terug naar het Noorden richting Lone Pine, onze eindbestemming voor deze dag.
In de bergen zien we treinen met ongeveer 60 wagons slakgewijs aan 2mph, als een slang kronkelend een poging doen om de bergen te overwinnen.  Als ge hier voor een overweg komt te staan, kunt ge een half uur wachten... :S Ze hebben 4 locomotieven nodig om alles voort te trekken. Verder is er prachtige natuur, rotsen, besneeuwde toppen en in de vallei groene heuvels met zandgrond. Als we aan de andere kant beginnen af te dalen merken we dat er een groot contrast is qua natuur tussen groene bergen aan de ene kant en woestijn en bruine heuvels aan de andere kant. We are entering the Mohave Desert...


We passeren door het Red Rock Canyon State Park dat ons al een voorsmaakje geeft van de mooie maar desolate natuur die we gaan zien. De weg wordt op het einde nogal eentonig en is steeds rechtdoor met overal woestijn rondom, en de neiging om sneller te rijden begint de kop op te steken maar we zien een 
drietal keer auto's die door de highway patrol toch pulled over worden in niemandsland. We besluiten van toch iets rapper dan toegelaten is te rijden, maar de auto's met allemaal mensen die willen gaan skiën in Mammoth lakes zoeven ons toch nog voorbij.

 

Rond 18u komen we toe aan ons hotel in Lone Pine. De winterstorm die ze al heel de tijd verwachten, begint hier ook op te komen met vooral hele Felle windstoten. Hopelijk is het hier morgen goed weer.
We ploffen moe neer op bed na onze lange rit en hebben zelfs de fut niet meer om ergens te gaan eten dus eten we nog onze 'bokes' op die we hadden klaargemaakt deze morgen.
Morgen gaan we op verkenning in Death Valley dat nu maar een uurtje rijden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten