zaterdag 6 februari 2010

Wine tasting tour

Het is weekend maar toch staan we vroeg op want we hebben om 9u afgesproken in de lobby van Peter's hotel. Het plan voor vandaag: wijn gaan proeven in Sonoma en Napa valley aan de overkant van de bay meer naar het noorden toe. Het weer is erbarmelijk , grijs en regen... maar toch zetten we koers naar het Noorden.

Onze eerste stop houden we vlak over de Golden Gate bridge aan de lookout om te genieten van het zicht op de skyline van San Francisco ookal is het weer niet zo schitterend. We springen dan maar snel de auto in en vervolgens onze weg naar Sonoma en Napa Valley


Na 2u rijden komen we aan, aan de eerste wijngaard in Sonoma valley, Gloria Ferrer Vineyard die bekend staan voor hun top sparkling wines.
Op aanraden van het hotel stappen we binnen om een aantal lokale producten te proeven. Op het parkeerterrein komen we al de eerste limo's tegen die hier in de valley vaak te zien zijn vermits dit de populairste manier is om een wijntour te doen zonder een "bob" te moeten aanduiden, Hmm dat interesseert mij ook wel.
We proeven een 3tal wijnen en bekomen even van de lange autorit. Tijdens onze degustatie zien we dan in een boekje een ad staat voor een ander wijnhuis dat in een kasteel gelegen is ergens helemaal bovenaan de Napa valley. Aangezien het oog ook wat wil besluiten we om daar onze tweede stop te houden.

Op naar "Castello di Amorosa" te Calistoga in Napa Valley.


Onderweg rijden we zowat heel de vallei door en ondanks dat het weer maar regenachtig is en het winter is, zien we toch een aantal prachtige landschappen (die ons een vermoeden geven dat het in de lente of de zomer hier nog veel mooier is om rond te touren)
Na even te zoeken, we zaten gezellig te keuvelen in de auto waardoor we een aantal bordjes missen die de weg aanduiden, vinden we uiteindelijk de oprit naar het kasteel.

 
Prachtige scenery, we wanen ons even in het middeleeuwse Frankrijk ipv het moderne USA. Het kasteel is nagebouwd volgens Toscaanse stijl en heeft zelfs een kerkje en folterkamer. De eigenaar is een italiaan die geboren is te California en via de winery van zijn grootvader (de V. Sattui Winery te St. Helena, Napa ) genoeg fortuin heeft gemaakt om dit bouwsel hier neer te planten.
Maar belangrijker is dat ze op wijngebied ook niet slecht zijn, ze hebben de prijs van Beste Merlot van 2009 gekregen en de dessertwijn is zo lekker dat ik beslis van een aantal flessen mee te nemen.



Rond 4u beginnen we te voelen dat we eigenlijk op de middag niet hebben gegeten en met de wijn komt dat ook niet zo goed uit. Vermits we zomaar on the fly vertrokken zijn , hebben we niet echt informatie over waar we hier goed kunnen eten. (Volgende keer toch maar eerst wat research doen). Het is nog maar een paar uur licht dus besluiten we al een stukje terug te keren richting San Francisco en Peter weet nog wat leuke plekjes rondom San Francisco, Off we go.

We rijden naar Sausalito om daar te eten in een restaurant dat letterlijk op het water staat met een prachtige panorama zicht op de stad bij valavond.


Wanneer de zon onder is , rijden we nog even over de bay bridge naar Treasure Island waar we nog een mooier zicht hebben op de stad, maar de wind is zo koud dat het een korte pitstop wordt.

Het was een uitermate gezellige dag die heel inspirerend was om nog eens terug te keren in de zomer om dezelfde vallei te zien in de zon en wanneer de druiven in trossen aan de takken hangen.

Voor nog wat meer info over wijn en Napa valley hier een paar links:
Napa Valley info
Wente vineyards hier al hele goede rode wijn van gedronken
Robert Mondavi hier al hele goede witte wijn van gedronken

Sterling vineyards waar je met een heuse kabellift eerst naar boven gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten