zaterdag 20 februari 2010

roadtrip Santa Cruz - San Francisco

Het is weer weekend en dat staat bij ons gelijk aan ROADTRIP.
Aangezien we momenteel nog niet echt hobbies hebben, is er ieder weekend vrije tijd die we proberen te vullen met wat exploring van California.

We beslissen om vandaag op roadtrip te gaan naar Santa Cruz om dan verder omhoog te rijden langs de scenic highway 1 tot in San Francisco om dan te eindigen aan Muir Woods. We vertrekken tegen half 11 van Palo Alto naar de zee, Santa Cruz, juist op tijd want de zon komt erdoor...Tegen de middag komen we aan in Santa Cruz en eten we voor het eerst buiten op het terras aan de haven. We checken even het belangrijkste strand, maar het wordt volledig van ons zicht onttrokken door een pretpark met rollercoasters. Dat snap ik dus niet aan Amerikanen , aan de schoonste stukskes zetten ze dan zo'n heel lelijk pretpark...zicht op zee is hier een totaal andere definitie geworden. Vervolgens gaan we naar de surfers kijken die hier met tientallen in het water dobberen. Santa Cruz is de officiële geboorteplaats van het surfen, en het gekende surfmerk Oneill is hier ontstaan. Helaas is het weer vergelijkbaar met vorige keer in Monterey en dus begint het al vlug terug dicht te trekken met zware bewolking. We beslissen om dan maar verder langs de scenic 1 te rijden en gewoon te genieten van het utizicht tijdens onze rit.


Het stuk tussen Santa Cruz en Half Moon bay is prachtige en nog redelijk ongerepte natuur ! Halverwege stoppen we even bij Big Bassin Redwoods state park en het Theodore J Hoover national preserve en passeren we bij Año Nuevo bay waar we rond deze tijd van het jaar normaalgezien zeeolifanten kunnen bewonderen. Op de stranden van de Año Nuevo bay komen ieder jaar in december de volwassen zeeolifanten aan land om te paren en in januari en februari kan men vooral de jonge pups zien die stoeien en leren zwemmen. Wanneer we toekomen aan de parking blijkt echter dat dit enkel via guided walk kan gezien wordenen dat men hiervoor op voorhand moet reserveren. Wij wisten hier natuurlijk weer niks van , dus dit zal voor een andere keer zijn ergens op het einde van het jaar want de periode dat de zeeolifanten aanwezig zijn is al bijna gedaan.

 
 

We vervolgen onze weg en passeren Half Moon Bay waar we vorige keer naar de Mavericks Big surfcontest zijn komen kijken. Automatisch komen we via de scenic way aan in San Francisco en pikken weer in op een stuk van de 49 miles scenic drive maar in de verkeerde richting (kloksgewijs), dus we besluiten om te testen of het mogelijk is om helemaal rond te geraken.


We doen een prachtig stuk in Presidio met onder andere een prachtig zicht op de golden gate bridge en we geraken zonder problemen tot aan Fisherman's Wharf maar dan beginnen de één richtingstraten!  Kan toch niet zo moeilijk zijn, denken we, want dan rijden we toch gewoon een blokje verder of slagen we eerder af, maar dat is buiten San Francisco gerekend want op een gegeven moment kunnen we alleen maar naar rechts slaan en wij willen naar links! Alle volgende straten zijn allemaal natuurlijk one way naar rechts en bovendien moogt ge officieel op de grote wegen niet linksaf slaan. Op goed geluk, zig zag en  kris kras door de stad maneuvreren, komen we toch eindelijk langs Chinatown (een stuk van de originele route) en beslissen we om Powell street naar beneden te rijden want dit is één van de steilste straten en dan passeren we ook de kabeltrams.
Uiteindelijk doen we de scenic drive "reverse" helemaal tot aan de ferrybuilding op het einde van Marketstreet. En Olivier ontwikkelt ondertussen een nieuw soort fotografie, drive by shooting door het open dak van de wolkenkrabbers downtown.


Om onze dag mooi af te ronden en aangezien de oude originele 49 scenic drive van in 1938 officieel eindigde aan Treasure Island beslissen we om nog even terug te passeren op Treasure island voor wat mooie foto's want de zon is nog niet onder...


Tegen 18u zijn we het beu en rijden we rechtstreeks naar huis via de 101. Vandaag hebben we een goeie 175 miles gereden en het is wel goed geweest voor het weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten