zondag 29 augustus 2010

1 jaar getrouwd

Een weekje te vroeg, maar we vieren ons 1 jaar getrouwd zijn, met een verrassing van Olivier:
Uit eten in San Francisco in een 1 michelin star restaurant, "Luce".

na het orienteering eerder deze dag, verfrissen we ons en vertrekken we richting San Francisco naar het InterContinental Hotel waar het restaurant gevestigd is. We zijn een beetje vroeg omdat we hadden gerekend op extra tijd voor druk verkeer en het zoeken van een parkeerplaats, maar we kunnen gebruik maken van de valetservice van het hotel en zijn dus wat aan de vroege kant.

Er zit nog niemand in het restaurant, maar we vragen van toch al aan tafel te kunnen gaan zitten omdat we de vermoeidheid voelen en ook al redelijk wat honger hebben. (normaal zijn Belgen altijd eerder late eters en worden we het restaurant uitgekuist, maar nu doen we het op z' amerikaans)

Het decor is wat raar aangezien er hele hoge plafonds zijn en ge eigenlijk deels in de lobby van het hotel zit. Maar Olivier heeft dit restaurant geselecteerd omwille van de bekendheid van de chef Dominique Crenn die mee heeft gedaan aan het TVprogramma 'Iron chef' en onlangs haar eerste michelin star heeft gekregen.


Het eten dat we op ons bord krijgen is redelijk goed, maar niet echt een michelin-ster waardig. Vergeleken met de gemiddelde amerikaanse kost is dit geweldig eten, maar in Belgie zijn we toch wel beter gewend en niet noodzakelijk in een sterrenrestaurant. (o.a. D'Hoogeschool in Leuven)
Het zal wel deels verschil van smaak zijn, zo vonden wij alles relatief droog bij het gebrek aan een goede saus, maar dat zou ook weer iets typisch Vlaams zijn, sauzen. Al bij al maken we er het beste van, de bediening is ook wat aan de trage kant (en ik begin mij een personage te voelen in "Mijn restaurant" die over vanalles commentaar heeft en klaagt en zaagt).


We laten het niet aan ons hart komen en genieten van het gezellig samenzijn en het feit dat we hier zijn om iets te vieren. Dat ene jaar getrouwd zijn, is voorbij gevlogen en ondertussen zijn we na 8 maanden ook al redelijk gesettled hier in de bay-area... Some will say, we are living the life in California :)

Toch missen we nog altijd ons Belgenlandje en dat is vandaag nog eens bewezen met het verschil aan kwaliteit etensgewijs. We spreken al dan niet voor de grap af dat we volgende keer toch maar beter eens in het Hof van Cleve zouden reserveren in Kruishoutem om goed te dineren en te vieren.

Orienteering

Dit weekend zijn we uitgenodigd op de housewarming van Tim en Nadine, members van de South Bay Belgians. Het wordt een heel gezellige avond en we laten ons door Dirk en Jan overtuigen om de volgende dag mee te gaan 'orienteren'...

Wat is Orienteering, hoor ik u luidop vragen... wel:
Het komt er eigenlijk op neer dat ge met een topografische map en een kompas een route aflegt waarbij ge checkpoints moet vinden in de juiste volgorde en dit in een zo snel mogelijke tijd.

Vorig jaar heb ik met mama en Marijke eens een initiatie hiervan gedaan in het Arenbergpark te Heverlee, als revalidatie voor mijn geopereerde knie. Toen was het echter een piece of cake om de checkpoints te vinden aangezien we zowat opgegroeid zijn in dit park en het dus als onze broekzak kennen. De map was dus een overbodigheid en we brachten het er niet zo slecht vanaf, een kompas was zelfs totaal niet nodig.

Nu is het wel andere koek, want het gaat op onbekend terrein zijn en ze hebben ons omgepraat om een van de moeilijkere routes te nemen waarbij ge wel degelijk een kompas nodig hebt om te weten of ge de juiste richting uit gaat. We krijgen nog de tip om gesloten kledij aan te doen, lange broek en lange mouwen, want er kan wel eens veel poison oak staan en daar wilt ge niet inlopen, is naar het schijnt 10x erger dan netels en dat wil ik niet even persoonlijk gaan vaststellen.


Zondagmorgen is het pijnlijk om zo vroeg op te staan, maar we hebben een lange rit voor de boeg om op tijd op het orienteering event te zijn dat doorgaat in Camp Tamarancho, een scoutskamp met een oppervlakte van 480 are dat in de buurt van Fairfax ligt, ten noorden van San Francisco.

Na een stoffige, hobbelige rit in de heuvels van Mill Valley, komen we toe aan de start waar Dirk en Jan ons al staan op te wachten. Theo en Luc, de echte orienteering die hards zijn echter al vertrokken voor hun route. Wij hebben besloten om het met ons vieren op het gemak te doen, want het bier van gisterenavond is nog aan het uitwerken en het is een warme dag om in dit heuvelachtig landschap te gaan rondlopen...


We opteren voor de bruine route, voor de advanced orienteerders, maar we blijven met ons vier tesamen en starten om 10u30 aan het door de bossen crossen en hossen op zoek naar checkpoints...
Ze gaan hier ook al iets moderner te werk voor het registreren van de checkpoints: ipv het kaartje waar ge gaatjes in moet duwen, werken ze hier met het "E-Punch" systeem en krijgt ge een E-stick mee en wordt het electronisch bijgehouden welk punt rond welke tijd ge hebt gevonden.

Al bij al valt het goed mee, we vormen een goed team en we hebben maar 1 keer problemen om een checkpoint te vinden en wat blijkt achteraf, het stond verkeerd opgesteld. Met 3 ingenieurs in ons midden hadden we dit ook al snel door, maar het duurde toch even voor we uiteindelijk het zagen staan, maar opgeven was geen optie ( ge wordt automatisch gediskwalificeerd als ge een checkpoint mist). Op het einde begon de warmte zijn tol te nemen en rond 14u kwamen we toe aan de finish.


Met een tijd van 2u 13min 47sec, doen we het toch niet zo slecht voor onze eerste keer. Wanneer we Theo en Luc zien, beginnen we meteen te reclameren over de fout gezette checkpoint en Theo kan het niet laten om even te gaan kijken of dit wel klopt, als hij terugkomt blijkt het inderdaad niet juist te zijn en dus steken we het op deze fout dat onze tijd maar matig is :)

the San Francisco Bay Area Orienteering Club (BAOC) Camp Tamarancho orienteering event

CourseNav DifficultyTerrainDistanceWin Time
WhiteBeginnerTrails2–3km25–30min
YellowAdvanced BeginnerMostly trails 3–5km35–40min
OrangeIntermediateOff-trail4.5–7km 50–55min
BrownAdvancedCrosscountry3–5km 45–50min

results:
Brown Course   (3.0 km, 90 m climb, 13 controls)

   1  Gary Kraght                       55:39
   2  Lena Eydelberg                  1:38:45
   3  Tennant, Yates                  1:43:35
   4  Jim Fish                        1:50:13
   5  Don & Jon Gee                   2:01:11
   6  Jan Vanhoutte                   2:13:47
      Joan Roos                         DNF
      Leslie Minarik                    DNF
      Joe Scarborough                   DNF
      Bronwen Caplinger (COOL)          DNF 

Zowel Jan als Dirk hebben op hun iPhone onze route getrackt, zie hieronder het resultaat in cijfers en kaartje...

Aug 29, 2010 10:55 am
Distance: 3.04 miles
Elapsed Time: 2:45:21
Avg Speed: 1.1 mph, Max Speed: 2.7 mph
Avg Pace: 54' 21" per mile
Min Altitude: 551 ft, Max Altitude: 925 ft


Voor wie meer foto's wilt zien, klik op onderstaand album:

orienteering

vrijdag 27 augustus 2010

Golden Gate NRA

Voor de trouwe lezers van onze blog zal het al wel opgevallen zijn dat we vaak naar San Francisco afzakken om te gaan wandelen en een stukje park te bezoeken. Voor niet zo trouwe lezers of newbies is dit echter ook zeer informatief :)
Jullie zullen ons al wel vaak bezig gehoord hebben over het Golden Gate NRA. Nu is de vraag, wat is dat eigenlijk voor iets? Wel bij deze een kleine toelichting van het dichtsbijzijnde nationale park.

De NPS (nationale park service) beschrijft zelf het park als volgt:

 
"One of the world's largest urban national parks,
Golden Gate National Recreation Area
hugs the California coastline for nearly 60 miles in and around San Francisco.
"

Waarmee eigenlijk het meeste al gezegd is. Het is dus een recreatiegebied in en rond SF, dat uit verschillende delen en structuren bestaat. Het bevindt zich aan beide kanten van de Golden Gate en zowel natuur als historische gebouwen zijn hier te zien. Het reikt van Pacifica in het zuiden tot helemaal tegen Point Reyes in het noorden en ligt voornamelijk langs de kust.


Het merendeel hebben wij ondertussen al bezocht en Leen heeft ook gezwind de vele stempels verzameld die er op de verschillende sites te halen zijn.

bezienswaardigheden aan de noordkant van de Golden Gate:
Voor wie meer wilt weten, klik op de iconen.


Bezienswaardigheden aan de zuidkant van de Golden Gate:


tot slot hieronder nog de vorige blogposts waar onze bezoeken in het Golden Gate NRA worden beschreven:

- zat 5 jun 2010     Point Reyes en Marine Headlands
- zon 7 maa 2010   Muir Woods

maandag 23 augustus 2010

Heat wave SF


Al heel de zomer is het kouder dan normaal, maar dit weekend ging het kwik de hoogte in en vandaag en morgen geven ze zelfs temperaturen rond de 30 graden in San Francisco. Heel uitzonderlijk als ge weet dat de gemiddelde temperatuur in augustus rond de 17 graden ligt.
Hier in Palo Alto is het nog warmer. Aangezien het kustgebergte de mist tegenhoudt, is het iedere dag blauwe lucht en gemiddeld 23 graden. Dat wil zeggen dat deze dagen het kwik vlot over de 30 gaat met zelfs een piek tegen de 40 aan.
Als het te warm wordt in Palo Alto dan vluchten we naar SF, maar dat zal nu niet waar zijn. De enige 2 solutions om de dag door te komen: airco vollenbak of verfrissende duik in het zwembad en opdrogen in de schaduw.
Het enige voordeel is dat we eens echt kunnen genieten van een terrasje 's avonds. Normaal koelt het hier redelijk snel af eennaal de zon is onder gegaan, maar vandaag is het rond middernacht nog 20 graden...
Nog een cocktail en wat ijsblokjes en we are all set!

UPDATE: dinsdag 24 augustus nieuwe hitte records in bay area !!
Lees de details op deze site: http://mobile.sfgate.com/sfchron/db_41686/contentdetail.htm?contentguid=UqNtNBbN&src=cat

zaterdag 21 augustus 2010

BBQ Anneleen & Raf en Marine headlands

Een van Olivier's collega's op ESAT volgt in onze voetsporen en ze (Anneleen en Raf) doen ook de grote oversteek...
Anneleen gaat echter bij de concurrent aan de slag: University of Berkeley. Ze hebben via belgen een leuk huis gevonden aan de andere kant van de bay tussen Oakland en Sacramento, Pinole. Een dikke week geleden zijn ze toegekomen en vandaag zijn we uitgenodigd voor een BBQ.

We besluiten om wat eerder te vertekken om in San Francisco nog de enkele unknown spots te bezoeken. Op ons programma staat nog steeds de Marine headlands aangezien we vorige keer daar te laat waren en alles reeds toe was.
We hebben pech onderweg en staan lang in de file.
Uitzonderlijk voor de tijd van het jaar is er geen mist te bespeuren, maar er staat wel een kille wind.
We arriveren pas rond 2u45 aan het visitor center. Eindelijk zet ik de ontbrekende stempels in mijn paspoort en we rijden verder naar Point Bonita om daar te genieten van een heel ver zicht op de baai, de brug en downtown San Francisco.


We waren van plan om Point Bonita lighthouse te bezoeken maar blijkt dat dit al sluit om 15u en we mogen enkel nog even door de tunnel wandelen om op het uiteinde de vuurtoren te aanschouwen op de kliffen, alsook het zicht naar de overkant waar we lands end, Cliffhouse en zelfs ocean beach kunnen zien.


We zetten aan om via de noordkant door te rijden naar Anneleen en Raf, maar stoppen nog snel aan fort Baker om van daaruit nog vanuit een ander standpunt de bay te bewonderen.

ik durft nu te claimen dat ik de golden gate brug vanuit bijna alle hoeken heb gezien, buiten het zicht vanuit een bootje onder de brug, vanuit een vliegtuigje boven de brug en staande vanop de top van de pilaren!


We arriveren op typisch belgische wijze wat te laat op de afspraak bij Anneleen en Raf, maar krijgen direct een rondleiding in hun huis en schuiven aan tafel voor een bijna typisch Amerikaanse BBQ: maiskolven en vlees.
We wisselen wat interessante roddels en weetjes uit en ze krijgen een massa aan informatie over do and don'ts en dan beginnen we geanimeerd de verschillen op te sommen tussen US en Europa, het gesprek bij uitstek onder 'foreigners'

Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

maandag 16 augustus 2010

DMV part 6

Olivier heeft zijn rijbewijs na 10 dagen na zijn driverstest al in de bus, ik heb het mijne nog steeds niet!

Half juli komt er een brief van DMV in de bus waarin staat dat ze niet kunnen zien dat ik legaal in het land ben, ze kunnen mij niet terugvinden in de database van homeland security en vragen om alle gegevens, kopie van paspoort etc opnieuw door te sturen. Ik besluit om toch maar voor de zekerheid telefonisch te informeren wat ze hier juist mee bedoelen. Ik geef ook gelijk door dat ik wel al een werkvergunning heb gekregen en dat ze hiervoor ook gecontroleerd hebben of ik legaal in het land ben. Het is niet omdat er non-resident alien op mijn visa staat dat ik hier niet legaal ben... De man aan telefoon laat mij weten dat ik zeker dan ook een kopie van mijn work authorization moet bijvoegen, want dat zou ervoor moeten zorgen dat ze mij sneller vinden. Ik stuur dus een heel pak papieren op en moet gewoon verder afwachten.

Half augustus krijg ik een nieuw temporary license doorgestuurd dat 120 dagen geldig is in afwachting dat ze met de nieuwe papieren mij wel kunnen vinden in de databank van homeland security...

ik krijg geen drivers license, andere zoals Britney en Osama hebben minder problemen:

zondag 15 augustus 2010

Campingtrip Lassen Volcanic NP

 

Na onze eerste kampeerervaring hebben we de smaak te pakken en het plan voor dit weekend is om 2 nachten te gaan kamperen in Lassen volcanic national park.

Dit park ligt meer naar het noorden en is enkel in de zomer bereikbaar doordat de toegangswegen dan sneeuwvrij zijn. Door de specifieke ligging van Mount Lassen, valt er aan de voet (Lake Helen) gemiddeld rond de 15 tot 18 meter sneeuw, veel meer dan mount Shasta en alle locaties in de Sierra Nevada, waardoor Lassen Peak de sneeuwrijkste plek van Californiƫ is.

Even een beetje meer uitleg over de speciale regio:

Mount Lassen is de meest zuidelijke vulkaan van de Cascade Range een deel van de Pacific Ring of Fire, en ligt meer specifiek in de Shasta Cascade. De Shasta Cascade-regio bevindt zich in het noordoostelijke en noordcentrale deel van California en grenst aan Oregon en Nevada, ten noorden van de Central Valley en het Sierra Nevada gebergte.


Het gebied is gecentreerd rond Mount Shasta, 14,179 feet (4,322 m) een slapende vulkaan en de tweede hoogste piek in de Cascades na Mount Rainier. Met een geschat volume van 350 km3 is deze berg de meest volumineuze stratovulkaan in de Cascade Volcanic Arc.

De nabije Lassen Peak in Lassen Volcanic NP is met een hoogte van 610 m boven het omliggende terrein en een volume van een halve kubieke mijl, een van de grootste lavakoepels ter wereld. Het Lassen volcanic NP is een van de weinige plaatsen ter wereld waar alle vier types vulkanen worden aangetroffen: de lavakoepel, schildvulkaan, slakkenkegel en stratovulkaan. Mount Lassen, met een elevation van 3189m, ligt op de noordoostflank van de resten van de berg Mount Tehama die hoger was dan Lassen. 

Mount Tehama (aka Brokeoff Volcano) is een geerodeerde stratovulkaan en een deel van het Lassen volcanic center. Het hoogste resterende overblijfsel, Brokeoff Mountain, is zelf de tweede hoogste piek in Lassen Volcanic NP en is geconnecteerd met het hoogste punt in het park, Lassen Peak. Tehama's peak was vroeger het hoogste punt (3350 m). Wandelaars die deze top beklimmen worden getrakteerd op 'exceptional' views van Lassen Peak, de Central Valley en veel van de andere features in het park. Op heldere dagen kan men zelfs Mount Shasta zien in de verte.

Alle vulkaanuitbarstingen in de contiguous United States (excl. Alaska en Hawaii) zijn van Cascade vulkanen. De twee meest recente, en enige in de 20ste eeuw, waren Lassen Peak in 1914 tot 1921 en de grote uitbarsting van Mount St. Helens in 1980.

Aangezien wij wel fan zijn van vulkanen en in de loop der jaren toch al een aantal van de bekendere van dichtbij hebben bewonderd of beklommen en ook vulkanische eilanden in verschillende fases (nieuw, slapend, uitgedoofd, verdwijnend, atol) hebben gezien, spreekt deze regio ons natuurlijk wel aan !! Mount Lassen zou in onderstaand lijstje niet misstaan...

  • Mount Teide,Tenerife Canary islands, SP: 3e grootste actieve vulkaan, na Mauna Loa en Mauna Kea.
  • Mauna Loa, big island Hawaii, USA: grootste vulkaan ter wereld.
  • Mauna Kea, big island Hawaii, USA:  hoogste vulkaan/berg ter wereld. Met 4,205 m (13,796 ft) boven zeeniveau is deze vulkaan enkel het hoogste punt van de staat Hawaii en kleiner dan andere vulkanen. Maar, als men van de zeebodem meet, dan is Mauna Kea hoger dan 10,000 m (33,000 ft), beduidend hoger zelfs dan de Mount Everest.
  • KÄ«lauea, big island Hawaii, USA: momenteel de meest actieve vulkaan ter wereld.
  • Haleakala, Maui, USA: slapende vulkaan, prachtige zonsopgang te zien aan de top.
  • Rarotonga, Cook islands, NZ: uitgedoofde vulkaan, beginnend atol
  • Aitutaki, Cook islands, NZ: uitgedoofde vulkaan, atol
  • Moorea, Society islands, FR POL: wegzinkende vulkaan, noordkant van krater is weg en is nu de lagune, zuidrand krater nog steeds pieken. Mount Roto Nui zou vroeger het topje geweest zijn.
  • Bora Bora, Society islands, FR POL: wegzinkende vulkaan, uitbreidend atol, center mount Otemanu is restant van top vulkaan.
  • Rangiroa, Tuamotus, FR POL: enkel nog atol, een van de grootste atols ter wereld.
  • Tahiti, Society islands, FR POL: eiland met 2 vulkanen, mount Orohena en mount Ronui
  • San Francisco peaks, Arizona, USA: bergketen bestaande uit uitgedoofde vulkanen
  • Sunset crater, Arizona, USA

We zijn dan ook verheugd als blijkt dat we zelfs niet uit California hoeven te gaan om een actieve vulkaan te kunnen beklimmen!!

Vrijdag 13 augustus 2010

De rit naar het park duurt 5u. Uiteindelijk rijden we tegen 18u30 het park binnen en we hebben veel geluk, want we vinden nog de laatste spot op de Southwest Walk-in Campground aan het visitor center.
We logeren in het  midden van de krater van de vroegere Mount Tehama en hebben zicht op brokeoff mountain.


Deze keer is het nog wel licht en nadat we in een mum van tijd de tent hebben opgezet gaan we nog wat hout sprokkelen en maken een gezellig vuurtje waar we nog lang blijven genieten van de stilte en warmte, voordat we laat in onze tent kruipen en een koude nacht tegemoet gaan.


Ookal is het augustus en gaan de temperaturen overdag vlot naar de 30°C, toch is het 's nachts maar frisjes en koelt het heel snel af eenmaal als het donker wordt.(+-10°C).

Zaterdag 14 augustus 2010

Om 10u beginnen we aan de hike van de dag: de beklimming van Lassen Peak. 2000ft stijgen tot de top van de grootste plug dome vulkaan ter wereld...een roundtrip van 5 mijl in een desolaat landschap met  machtig zicht op de omgeving, af en toe moeten we zelfs nog door de sneeuw wandelen. Deze trail is heel populair en wordt letterlijk platbetreden in de zomer. Mede daardoor zijn ze vanaf dit jaar begonnen met het Reach the peak project.


Het project is een heuse restoratie actie om het trail en de natuurlijk habitat terug in zijn oorspronkelijke staat te herstellen en een aantal nieuwe trails oa. in de krater en naar Manzanita lake aan te leggen, hiervoor gebruiken ze zelf helikopters om stenen naar boven te brengen, het grote werk dus. Hierdoor is het trail vaak afgesloten, maar gelukkig hebben we op voorhand gecheckt we tot boven kunnen.

Onze hikers guide geeft aan dat deze hike strenuous, very difficult is en 3 tot 5u in beslag kan nemen en dat is er ook aan te merken. Het is non stop klimmen en het trailhead zelf ligt al op 8463ft (2580 m) waardoor we snel uitgeput zijn door de grote hoogte.


Maar zoals echte diesel-locomotieven kruipen we gestaag verder naar boven en begint het zelfs steeds vlotter te gaan... uiteindelijk staan we al na 2u boven aan de krater en worden beloond met een uitzicht op Mount Shasta, de central valley en de omliggende meren en bergen in de omtrek.


Het laatste stukje van het trail moeten we nog door de sneeuw en nadien rotsen opklimmen, maar dan staan we volledig aan de top (10463ft/3189m), en eten onze welverdiende powerbar op op het 'dak van de wereld'.


De afdaling naar beneden doen we in een wel heel vlot tempo (ik vind het nu eenmaal plezanter om naar beneden te wandelen dan af te zien naar boven) en al na 1u staan we terug aan de parking. Nu we vroeger dan verwacht terug zijn, besluiten we om de rest van de namiddag de scenic drive door het park te doen. Onze eerste stop is Kings Creek waar we een goed zicht hebben op Lassen Peak (zie foto bovenaan post), daarna eten we ons middagmaal op een dekentje aan Summit lake.


De volgende stop is aan het devastated area interpretive trail. Niet echt de moeite, maar we leren wel bij over de explosieve eruptie op 22 mei 1915, waarbij heel dit gebied werd weggeblazen en grote blokken warm magma achterbleven die nu nog te zien zijn als grote boulders in een heropgroeiend bos. We stoppen ook nog even aan Manzanita lake waar Olivier 2 minuten in het water duikt en we eindigen met een bezoek aan het Loomis museum. Op de terugweg bewonderen we de geothermische activiteit in het gebied aan de sulphur works: zwavelrookpluimen met bijhorende rotte eierengeur, stoom en borrelende modderpoelen.


Onze avond bestaat uit het opnieuw sprokkelen van hout en deze keer vinden we heel veel hout zodat we het vuur 5u lang brandende kunnen houden. We eten met veel smaak een aantal blikken opgewarnde ravioli op en kruipen tegen 11u in bed.

Ge zou denken dat we enkel in het park moeten oppassen voor beren, maar om 3am gebeurt er iets totaal anders.
Een auto stopt op de parking en een dronken pscyho kerel zet de campground op stelten door te roepen om hulp , om 911 te bellen, hij claimt dat zijn girlfriend is neergeschoten en heeft benzine nodig om tot het volgende dorp te geraken. Hij dreigt zelf dat als zijn vriendin bezwijkt aan de verwondingen dat hij weerwraak gaat nemen en er dan doden zullen vallen. Iedereen blijft met veel schrik in zijn tent zitten en wij hebben pech dat we het dichtste bij de parking en toilet zitten. Gelukkig komen onze buren even uit de tent en proberen de kerel te kalmeren. Zijn medereizigers roepen dat hij psycho is en dat er niets aan de hand is, zij rijden verderdoor naar het dorp. Uiteindelijk blijft hij dronken rondom het toilet hangen en maakt tot 5u lawaai. Ondertussen zijn zijn vrienden terug en horen we om 5u zijn vriendin om hulp schreeuwen omdat hij haar bedreigt met een mes... Om 6u30 keert de rust terug nadat de mensen opgepakt zijn door de parkrangers en blijkt het dat ze onder invloed waren van drugs en alcohol en ze bij verscheidene wagens geprobeerd hebben om benzine te pikken. Iedereen komt uit zijn tent en doet zijn relaas van deze scary night.Ik was blij dat ik eindelijk naar het toilet kon gaan en we hebben uiteindelijk nog een beetje kunnen slapen tot 8am.

Zondag 15 augustus 2010

Na de wel veel te korte nachtrust gaan we naar het visitor center voor een lekker ontbijt en bekijken we de filmdocumentaire over het park. Ondanks de vermoeidheid en de last van de hoogte(hoofdpijn), besluiten we om toch nog een paar wandelingen te gaan doen.

In de voormiddag doen we het Bumpass Hell trail, een wandeling van 3 mijl waarbij we in de 2e grootste geothermale zone na Yellowstone rondwandelen over houten wandelpaden, het decor is gelijkend op de sulphur works, we zien modderpoelen in rare kleuren, azuurblauwe kokende meertjes en sissende boilers.

 

Het heeft een buitenaards karakter en is fascinerend om te zien. Op de terugweg hebben we een mooi zicht op de alomtegenwoordige Lassen Peak. We wandelen 1,5u en springen dan in de auto om te gaan picnicen aan Kings Creek meadow, een mooie scenery met prachtige wildflowers een kabbelend riviertje die bekend staat als lievelingsplek voor de zwarte beren in het park, maar we krijgen helaas geen beer te zien vandaag.


In de namiddag doen we nog de hike naar Kings Creek falls trail, een 2u durende wandeling van 3mijl, met op het einde een 700ft drop down. Gemakkelijk om zo vlot downhill te gaan, aan het einde van het trail is er een mooie waterval, maar het is nu eenmaal zomer en ook hier zijn er veel toeristen. Vooral de  IndiĆ«rs storen ons mateloos door heel de tijd in de weg te staan en dus deze mooie scenery voor iedereen te verknoeien. We moeten zeker tien minuten wachten eer ze doorhebben dat wij een foto willen nemen ZONDER hen erop.


Het terugkeren is een hele opgave, het is nu heel de tijd bergop en bovendien hangt er een onweer boven ons hoofd dus willen we niet al te veel treuzelen om niet in een regenbui te zitten of nog erger, in de open vlakte wanneer het bliksemt. We hebben geluk want we blijven het onweer voor en het begint pas dikke druppels te regenen wanneer we in de auto stappen, over timing gesproken. het is al tegen 15u en we besluiten om de terugtocht naar huis maar aan te vatten, maar eerst wassen we onze voeten nog in het ijskoude water van Lake Helen.


Terwijl we hier staan, maken we weer iets mee. Aan het trailhead van bumpass Hell, ligt er een man met ademhalingsproblemen en mogelijks een klein hartaanval, we maken de search en rescue actie mee vanop de eerste rij, ze zetten de straat af en we zien de helikopter landen op de baan. Straf om te zien hoe deze moet maneuvreren om zich neer te zetten en heel absurd dat ze moeten wachten op een ambulance voor een brancard te hebben om de 10m te overbruggen van de plaats waar het slachtoffer ligt tot waar de helicopter geland is... Heel de missie duurt zeker een uur, moest ik daar een serieuze hartaanval krijgen, zou ik al lang van de wereld zijn voor ze daar zijn!


Na dit ramptoerisme intermezzo, rijden we naar huis want we moeten nog 5u bollen. Onderweg komen we zowaar het dorpje Artois tegen en dat doet ons hunkeren naar een fris pintje bij thuiskomst want "mijn thuis is waar mijn Stella staat"

klik hier voor de foto's van onze campingtrips
Anneleen en Raf, Belgen en collega van Olivier hebben ook een uitstap naar Lassen gemaakt en hun relaas op hun blog verteld, voor de geinteresseerden hier de link.