zondag 14 maart 2010

17 Miles Drive, Pebble Beach

Na ons walvissen avontuur rijden we in de namiddag verder door naar de 17miles drive en hopen we tot aan Big Sur of ten minste Carmel Beach te geraken.
 
We beginnen aan de 17mile drive via de pacific gate. Zo komen we meteen aan het mooiste stuk van de drive, langs één van de keistranden "pebble beach" met keien torentjes,vervolgens rijden we langs Bird Rock, een rotsformatie beetje in zee waar het vol zit met zeeleeuwen. We zien hier ook weer grappige eekhoorntjes.


Verder ziet ge hier veel golfcourses die ons echter niet echt interesseren en kunt ge grotesque villa's bespieden met een verrekijker. Bij Cypress Overlook zien we zeehonden die aan het zonnen zijn en als laatste komen we voorbij het logo van Pebble beach: de Lone cypress (dat blijkbaar trademarked is en ik eigenlijk geen foto mag zetten, maar ik appeleer op persvrijheid en USA staat toch voor freedom of speech, niet?!).
We eindigen op de bekende Pebble Beach golfclub waar ze hier zo lovend over doen, OK hier gaat binnenkort weer de US Open door, maar voor de rest is het hier ubersnob.


De zogezegde panoramische outlookpoints zijn echter niet wat we ervan verwachten aangezien bomen nu eenmaal blijven groeien en we dus niets kunnen zien.

De 17 mile drive is de bekendste scenic drive ter wereld en staat bij velen op hun lijstje van 'must-do's' maar eerlijk gezegd is het niet echt de moeite tenzij ge er geen probleem mee hebt om $9,25 te betalen om toch de lone cypress en de golfcourses te zien en als ge op voorhand een picknickmand meeneemt kunt ge hier misschien wel een leuke tijd doorbrengen. Tijdens het broedseizoen worden ook nog veel plaatsen afgesloten dus als ge gaat voor de zeeleeuwen en zeehonden te zien en de ruige kust, dan zijn er volgens mij beter plaatsen dan hier.
Alternatieven zijn volgens reviews en forums het stukje weg van Monterey via Oceanview boulevard en sunset boulevard in Pacific Grove tot aan de ingang van 17 miles drive, juist dezelfde kust en gratis.
Als ge Hwy 1 verder ten zuiden van Carmel naar beneden rijdt richting Big Sur krijgt ge adembenemende zichten op de Pacific Ocean en een prachtig stukje natuur met een ruige kustlijn en kliffen.
(Dit staat op ons progamma als we richting San Diego rijden binnen 2 weken, dus later meer hierover)


We eindigen onze dag aan Carmel beach waar we eindelijk een groot zandstrand zien en de gezelligheid van 'aan zee te zitten' terug ervaren. Even twijfelen we om hier de zonsondergang te bekijken, maar het vroege uur van opstaan gecombineerd met nog een uur minder slaap door het ingaan van daylight saving time geeft ons een slag van de hamer en wanneer we bijna in slaap vallen op het strand, is het hoog tijd om huiswaarts te keren. De zonsondergang vlakbij Palo Alto was ook niet mis !

Meer foto's van onze trip zijn te zien zullen te zien zijn in het fotoalbum  "Californian adventure"
 
Meer info en links over 17-Miles drive :


Geen opmerkingen:

Een reactie posten