maandag 15 maart 2010

NBA San Francisco Warriors vs LA Lakers

Dit stond al enkele weken rood in onze agenda omcirkeld: Warriors vs. LA Lakers.
We hadden al enkele weken op voorhand tickets gekocht want NBA wedstrijden met topploegen zijn vrij snel uitverkocht. Ik had zelfs voordien al vanuit Belgiƫ tickets proberen te bestellen maar dat ging niet met een Belgische credit kaart.


We waren eigenlijk een beetje te laat vertrokken (een uurtje op voorhand of zo) want er zijn hier evengoed wegenwerken en ook in de richting van Oakland is het vrij druk. Na toch meer dan een uur rijden komen we toe aan de Oracle Arena in Oakland en moeten we al onmiddellijk 1o dollar betalen voor de parking. We blijken ook aan de verkeerde kant van de zaal geparkeerd te zijn dus eerst lopen we helemaal rond terwijl we binnen al de ploegen horen afroepen. We vinden uiteindelijk onze zitplaatsen ergens helemaal in de nok van de zaal net voor de opworp. De zaal zit helemaal vol, alle kaartjes uitverkocht dus zijn er hier 20.000 toeschouwers aanwezig. We zitten weliswaar helemaal bovenaan maar toch nog met een goed zicht (beter dan in de voetbal) en we zijn voorzien met verrekijker en een fototoestel dat een aardige zoom heeft.


We hadden nog niet gegeten dus tijdens de 1e quarter ga ik op zoek naar iets om te eten. Het valt me direct op dat aan elke eetstand enorm veel mensen staan aan te schuiven. Dit terwijl de wedstrijd bezig is, echt schandalig! (ge koopt toch geen duur ticket om hier te komen eten, maar om de wedstrijd te zien) ik mis uiteindelijk 20 minuten van de wedstrijd voor enkele hotdogs en nacho's. Tijdens de time-outs en rust is er telkens entertainment voorzien: sexy cheerleaders, spelletjes en zelfs een dunkshow met trampoline.
Blijkbaar zitten we tussen de Lakers-fans, daar kunnen we niet naast kijken, maar ze hebben de zaal tegen, bij iedere vrijworp van Kobe (Bryant) wordt steevast boe-geroepen. Onze Lakers-fans antwoorden telkens met "MVP". Ze hebben al aardig wat op , dus de sfeer zit er dik in. We vangen zelfs vrij vettige commentaar op, het doet mij denken aan een voetbalwedstrijd van bij ons. Bij ons is een basketwedstrijd toch beschaafder.
De wedstrijd gaat tot ver in het derde kwart gelijk op tot de Lakers uiteindelijk een vrij grote voorsprong uitbouwen. De match lijkt gespeeld, terwijl er al een heel deel toeschouwers naar huis vertrekken, zijn er andere die los uit de bol gaan tot groot jolijt van de rest van het publiek.
Maar in de laatste minuten slagen de Warriors in een spectaculaire terugkeer en komen in de laatste 15 seconden terug tot op drie punten. Tijd genoeg dus voor een driepunter, de guard van de Warriors legt aan maar mist, echter Maguette pakt de rebound en slaagt erin om nogmaals een driepunter te shotten. De bal botst drie maal op de ring maar gaat naast. De Lakers winnen de wedstrijd. Spijtig genoeg geen overtime maar toch een leuke wedstrijd met een super spannend einde.


De eindstand: Golden State Warriors - LA Lakers 121 - 124
best year average high Kobe Bryant.

filmpjes facebook:
sfeerbeeld NBA match SF Warriors - LA Lakers [HQ]

2 opmerkingen: