vrijdag 12 maart 2010

3D movies

Vanavond gaan we met een paar van Belgica naar de movies !


De veelbesproken film "Alice in wonderland" van Tim Burton is pas uitgekomen (zie trailer) en blijkt optimaal gebruik te maken van het 3D concept. We vertrekken rond 21u naar het AMC theater om die van 9.30pm mee te pikken maar als we daar toekomen staat de parking afgeladen vol en blijkt aan de kassa dat de vertoning op IMAX scherm uitverkocht is, dus we kopen dan maar een ticket voor de vertoning om 10.45pm en overbruggen de tijd in de plaatselijke Starbucks.

Spijtig genoeg is de vertoning enkel in 3D op normaal scherm en het is direct duidelijk dat er toch een verschil is tussen Imax en gewonen filmzalen. Door het grotere scherm van Imax hebt ge het gevoel dat ge echt in de film zit en met de 3D effecten is dit helemaal te gek. Nu echter zie ik de randen van het scherm en ookal zijn de 3D effechten wel leuk in deze film, toch is het minder impressionant omdat het voor u uit het scherm komt maar het komt niet echt op u af als tijdens onze ervaring toen we Avatar zagen op Imax. Zelfs de reclame voor Alice in wonderland tijdens Avatar was cooler dan de echte film.

conclusie: Als ge naar 3D gaat kijken , betaal dan de paar dollar/euro extra voor de imax experience, is zeker zijn geld waard en overall bekeken vraag ik mij af waarom ik nog ooit een film zou gaan zien in de cinema zonder 3D... Het kost al zowieso veel tegenwoordig om de cinema-ervaring te hebben, dus er moet nog iets extra aan zijn dat men niet op tv of computer kan hebben.

Na de film (die pas tegen 1 am gedaan was) blijven we nog wat plakken bij Pierre voor wat bier en chocotoffs. Uiteindelijk kruipen we tegen 3am ons bedje in.
gelukkig staat er morgen een 'vrije' zaterdag op het programma met shopping, hockey en een etentje met Marie en Jason.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten