zaterdag 27 maart 2010

Pacific Coast Highway 1 van Big Sur tot San Diego

We moeten vroeg vertrekken want er wacht onze een hele lange rit. Rond 8am zetten we aan richting San Diego waar we een weekendje hebben gepland met op het programma Seaworld, USS Midway, downtown San Diego en natuurlijk de WCQ fieldhockey in Chula Vista, waar we onze Belgian Panthers vocaal gaan ondersteunen.
Aangezien we een ganse dag de tijd hebben om in San Diego te geraken, kiezen we niet voor de kortste weg, maar voor de mooiste. We gaan via de kust heel de Pacific Coast scenic highway 1 afrijden te beginnen vanaf Monterey (Het stuk San Francisco - Monterey hebben we al eerder gedaan).

Onze eerste toeristische stop is aan de Bixby brug, een landmark langs de ruige kust ter hoogte van Big Sur, daarna stoppen we aan het Julia pfeiffer state park, waar we naar een andere natuurpracht kunnen kijken: een waterval die rechtstreeks op het strand valt.

Wanneer we na een uitgebreide fotoshoot terug willen vertrekken, krijgen we pech met de auto, allerlei lampjes branden en de auto wilt niet starten en valt terug even stil. We checken de handleiding en blijkt dat er iets mis is met de motor en dat we naar de dichtsbijzijnde garage moeten rijden, het rijden gaat echter nog wel, maar we zijn onze turbo kwijt en kruipen over de weg. Zo rijden we heel de weg met verminderde power, afwachtend wanneer we beroep moeten doen op AAA om ons te takelen.
We geraken in San Simeon waar heel veel zeeolifanten op de stranden liggen, maar we durven de auto niet af te zettten (hij werkt nu en we moeten nog tot in San Diego) dus we stoppen niet lang, we zullen hier met de familie nog wel eens passeren. In de verte zien we Hearst castle liggen, maar dat zal ook voor een andere keer zijn.

Ondertussen is het kwik tot 28°C gestegen en zijn we het toch wat beu om in de auto te zitten. We hebben bijgetankt en de auto is mysterieus terug in orde, geen flikkerende lampjes meer en normale trekkracht als we op de gaspedaal duwen. We zijn in de buurt van LA aan het komen vlak voor de avondspits en we besluiten om toch even te stoppen in Malibu om af te koelen en een beetje te genieten van de avondzon en de bekende "Baywatch" lifeguard towers te zien.

Dan duiken we in de drukte rond Los Angeles, maar profiteren ten volle van de carpool lane waardoor we wonderwel normaal door de spits geraken. De carpool lanes zijn hier iets anders als in de buurt van SF, terwijl ge in SF maar tussen bepaalde uren op het linkerbaanvak moogt rijden als ge met 2 of meer personen in de auto zit en er steeds op en af kunt rijden, zijn er hier in LA echte stroken die heel de dag enkel voor carpoolers zijn en waar ge enkel bij de op en afritten op kunt geraken. Als gevolg hebt ge dus dat als er een opstopping is, ge op de carpoollane meestal gewoon kunt doorrijden want niemand mag over die doorlopende gele lijn :)

We komen iets na zonsondergang aan bij ons goedkoop hotel dat amper 5 miles van de mexican border ligt. We zijn vandaag zowaar bijna heel California doorgereden tot bijna in Mexico. In principe kunnen we tot Tijuana gaan en even over de grens jumpen, wat de meeste toeristen hier doen, maar wij riskeren het niet met onze J1 en 2 visa want daar gelden andere regels voor. We moeten normaal op voorhand doorgeven als we het land willen verlaten en hier een hele papierwinkel voor invullen en stel u voor dat we het land niet meer binnenmogen... (Bovendien hebben we onze paspoorten niet op zak, maar enkel een kopie omdat dit ons veiliger lijkt).

Na het inchecken zoeken we in Chula Vista naar een lekkere plaats om te eten waar geen fastfood geserveerd wordt. Het wordt La quinta grill(Mexicaans) waar een live band aan het spelen is en alleen maar mexicanen aanwezig zijn. Het eten is echt mexicaans en lekker en de sfeer doet ons voelen alsof we al echt in Mexico zitten. Bovendien hebben ze hier gratis WiFi dus amuseren we ons op onze iPhones om alle informatie voor morgen en overmorgen op te zoeken en onze facebookstatus up te daten :)

De route en kaartjes zijn te vinden op de pagina Maps
De foto's zullen bijgezet worden in het fotoalbum  "Californian adventure"

1 opmerking:

  1. Mmmmmmmmm 28° C daar kunnen wij alleen nog ff van dromen denk ik! Hoewel het hier vandaag toch ook tot 20° gepiekt heeft! :-)
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen