maandag 1 maart 2010

Death Valley - Palo Alto

Tijd om de terugreis naar de peninsula in te zetten. Om Half 8 zitten we al achter het stuur en er zijn geen andere uitstappen gepland. Even getwijfeld om via Sequioa NP te passeren maar we hebben zowieso al een hele tocht voor de boeg en we zijn moe van het hele weekend rondrijden en rondwandelen.
We passeren tijdens de terugweg het Red Rock Canyon State park en waren van plan om hier even te stoppen, maar we missen gewoon de afrit aangezien het visitor center slecht staat aangeduid en het erop neerkwam dat we 5m achter het bord een haarspeldbocht moesten pakken rechtstreeks van de snelweg. Voor dat we het goed tot ons doordrong waren we al een aantal mijl verder en het is hier nu niet bepaald gemakkelijk om even de volgende afrit te pakken en een stukje terug te rijden want dan maakt ge al snel een detour van zo'n slordige 20 mijl. We trekken onze schouders op en laten Red Rock Canyon voor wat het is. We duiken terug de Techatapi mountains in en verfijnen onze "drive by (foto)shooting"skills.


Vlak voor Bakersfield hebben we wat entertainment als we een klein vliegtuigje bijna zien crashen tegen een truck. Blijkt dat het vliegtuigje bezig is met cropdusting en dat het het veld vlak naast de highway moest besproeien. De truc is dus blijkbaar om zo laag mogelijk al over de highway te vliegen om het dichtste stuk tegen de weg ook te kunnen besproeien. We zien het vliegtuig een paar scherpe bochten vlak boven de grond maken,even optrekken om dan weer een volgende duikvlucht in te zetten en op goed geluk zo laag mogelijk over de highway te vliegen zonder iets te raken!

Wanneer we door Bakersfield rijden zien we weer de bekende oliepompen tussen de wijnranken en komen we weer tussen de boomgaarden terecht waar de bomen nog steeds in bloesem staan. We zetten ons even aan de kant om te genieten van dit Californisch "sneeuw"landschap en het is aangenaam om de bloesemgeur op te snuiven en het gonzend gezoem te horen van de vele bijen die bedrijvig rondvliegen tussen de bomen.


Terug op de "5" doorkruisen we heel de central valley en stoppen pas terug aan het San Luis Reservoir. Even de benen strekken en nog een beetje uitleg meepikken in het visitor center. In het terugrijden winnen we zowat een uur vergeleken met de heenreis, maar eigenlijk is dit redelijk logisch aangezien we nu minder moet stijgen en terug naar de bay rijden en ook iets vlotter rijden aangezien het nu bekend terrein is.


We arriveren in Palo Alto rond kwart voor 4 en trakteren onszelf op een deugddoende zwemsessie (we hadden immers voorgenomen om iedere dag 20 lengtes te zwemmen, maar dat is dit weekend even on hold gezet).Ik krijg spontaan een ingeving om een nieuw onderzoek te starten: mijn hypothese: Hoe langer men rijdt, hoe deugddoender een hottub achter is. Een longitudinale "casestudy" waarvoor ik zonder problemen 2 proefkonijn vindt :).

De cijfers van vandaag: 431 miles in 6u 50min.
In totaal hebben we deze 4 dagen een slordige 1600 miles oftewel 2500km gereden, dit kan wel tellen als roadtrip en was een uitstekende test voor onze auto, die qua verbruik nog redelijk goed scoort (naar Amerikaanse normen dan wel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten