zondag 21 maart 2010

Sightseeing @ Lake Tahoe

's Morgens vroeg uit de veren , maar het is een pijnlijk bedoening. We zijn zo stram als een plank !! Het was duidelijk een tijd geleden dat we nog dit soort fysieke activiteit hadden gedaan want we voelen op de gekste plaatsen spieren tegenwringen. Raar maar waar, het zijn vooral mijn armen en schouders die het te verduren kregen van het vele opduwen. Gewoon al het stuur in de auto vasthouden is een ware beproeving !
We laten ons echter niet doen en vertrekken weer naar de skipiste alwaar we nog een dagje sneeuwschuiven op het programma hebben staan.
Het weer van gisteren is helaas gesmolten als sneeuw voor de zon en het is ijskoud door een felle wind die is komen opzetten. De pistes zijn meer ijs dan sneeuw dus houden we het op de middag voor bekeken. We hebben het een voormiddag volgehouden om te roetsjen over ijs en we beslissen om te stoppen voor er ongelukken gebeuren.


Aangezien we genoodzaakt door het slechte weer vroegtijdig stoppen met snowboarden maken we van de vrijgekomen tijd gebruik om de scenic drive rond Lake Tahoe te doen van North Tahoe tot South Tahoe. We passeren langs Emerald Bay waar we een mooi uitzicht hebben. De zon is van de partij maar de wind dreigt ons ofwel weg te blazen of terplaatse in te vriezen. Langs de weg ligt er veel sneeuw en we beseffen dat een sneeuwruimer op dit stukje geen overbodige luxe is. We zien er eentje aan de kant van de weg staan en het is nogal een gevaarte, een grote hakselaar op wielen met snijmessen om door de soms 2 a 3 meter hoge sneeuw te zagen!! even voorbij Emerald Bay is er een heel mooi stukje, we rijden als het ware op het randje met links en rechts een afgrond en voor ons een zicht op het meer. Als we de zuidkant bereiken krijgen we een mooi zicht op het grootste skigebied rond Lake Tahoe: Heavenly en een beetje verder zijn we opnieuw aan de grens met Nevada. Heel convenient "State line" genoemd en het contrast is groot. Aan de ene kant staan er chalets in Alpenstijl, aan de andere kant schieten de casino's als champignonnen de lucht in...
We rijden huiswaarts via de interstate 50, een mooie bergweg en als echte rallypiloten beginnen we aan de afdaling maar hier komt al snel een einde aan. Het is zondagnamiddag en iedereen keert terug van een weekendje skiën dus duikt er een beetje buiten South lake Tahoe een flik op de baan die ons doet blokrijden !! JAJA blokrijden in de bergen en Amerikanen kunnen van nature al niet naar beneden rijden (duwen constant op hun rem ipv terug te schakelen, om nog maar te zwijgen van sportief de bocht in gaan en ideale daallijn nemen, daar hebben ze helemaal geen kaas van gegeten) We bollen dus helemaal naar beneden aan een gezapig tempo tot Sacramento door het El Dorado Forest, enig voordeel is dat heel de weg ik bijna geen enkele keer mijn gaspedaal moet beroeren dus dit is een hele economische rit...


We beginnen de vermoeidheid te voelen en is het de vermoeidheid die het hem doet? Olivier snauwt zowaar een kerel in het tankstation af als onze MasterCard weer niet aanvaard wordt... waarom vragen ze altijd naar een zipcode? Wat is de zipcode voor buitenland??
Olivier neemt het stuur over om ons te smijten in de file vanaf Sacramento, ja zelfs op zondag. We kunnen onze beproefde strategie voor filerijden nog eens testen, ook efficiënt in België (proefondervindelijk vastgesteld tijdens een ritje naar ons zeetje, met als referentie een zigzaggende gele camionet die probeerde sneller te zijn door telkens van rijstrook te veranderen: resultaat op het einde waren wij een 500m voor :) ) Neem dus de rechter rijstrook want iedereen heeft neiging om links te gaan. Enkel bij op en afritten even oponthoud maar daarna krijgt ge meer ruimte en avanceert ge sneller. Hier in USA zijn er minder afritten maar wel moeten we telkens opletten dat de rijstrook niet stopt of een afslag wordt... Tot nu toe is deze strategie zeer bruikbaar en efficiënt want hier hebben ze dezelfde neigingen en met het systeem van 'keep your lane' blijven ze ook koppig op hun rijstrook en kunt ge ze rechts inhalen want dat is hier geen verkeersovertreding, hèhè.
Vanaf Richmond komen we terecht in een typische 'accordeon'file. De ene moment rijdt ge nog 80mph, het volgende moment staat ge stil...Een zekerheid dat we nu al weten: we gaan ook niet in 4u thuis zijn...
Gelukkig dat we dat cassettegedoe voor iPod hebben gekocht om te connecteren met de radio zodat we oppeppende muziek en meezingers kunnen meekwelen. Al bij al valt het uiteindelijk nog mee, we passeren even in de buurt van Dreamworks(Redwood city) om de dinosaurussen te zien die ze daar naar het schijnt projecteren op het gebouw maar blijkt dat we na 8pm niet meer op het bedrijventerrein mogen. (zijn overdag ook nog eens gaan kijken, maar niks te zien?? Hoe zit dat Peter??)
Dan maar zo snel mogelijk naar huis om in de hottub te kruipen als remedie voor onze stramme en pijnlijke spieren. Vooral de armen voelen we nog van heel de tijd terug recht te duwen en dan nog te rijden... We zijn niet meer gewend dit soort bewegingen te doen. We worden oud :)
Zijn 4u20 onderweg geweest om van Lake Tahoe terug in Palo Alto te geraken. Ondanks al het fileleed en het koudere weer vandaag is het toch een leuk weekend geweest !!

De foto's zullen bijgezet worden in het fotoalbum "Californian adventure"

2 opmerkingen:

  1. Amaai ... zijn al je weekends zo? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijna allemaal, bij gebrek aan hobbies... profiteren we ervan van wat van de buurt te zien (en buurt is ruim gerekend :) )

    BeantwoordenVerwijderen