zondag 28 maart 2010

Seaworld San Diego


Vandaag staat Seaworld San Diego op het programma. De laatste tijd is Seaworld vaak in het nieuws geweest door het "agressieve" gedrag van orka's. In een ander park (Orlando) is eind februari een trainster verdronken doordat ze in het water is getrokken door "Shamu". En toen Olivier in 2006 op congres was in San Diego heeft hij ook zo'n voorval meegemaakt, maar had de trainer meer geluk en kwam er met een gebroken been en de schrik vanaf. Nu ja, als ge killerwhales traint, loopt ge een bepaald risico, ze hebben nu eenmaal die naam niet voor niks gekregen en hoe zou ge zelf zijn als ge in een klein zwembadje wordt gestoken en iedere dag kunstjes moet doen om een beetje eten te krijgen, ge zoudt voor minder "grumpy" worden. Door het recente voorval zijn er een aantal dingen veranderd in het park. Zo zijn de Shamu shows niet meer zo spectaculair, want zolang het onderzoek naar het voorval in Orlando loopt, mogen de trainers niet meer in het water, dus de sprongen en het surfen en kusjes geven zijn er niet meer bij, bovendien waren ze bij de eerste show van de dag denk ik nog half aan het slapen of hadden ze er nog geen zin in , want het merendeel van de commando's werden niet uitgevoerd. Geen probleem, we zijn hier toch een hele dag dus we gaan nog eens terug om 15u om de show nog eens te zien en dan zijn ze wel actief en is er toch veel meer te zien , en omdat het vandaag een uitzonderlijk warme dag is belsuiten we om in de soak zone te gaan zitten, we zaten zowaar op de 5e rij... prachtig zicht en compleet doorweekt  !!


De rest van de dag verdelen we onze tijd tussen het kijken naar feeding van dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden en het bekijken van verschillende shows. Er wordt een nieuwe dolfijnenshow ineengestoken en deze is voorzien voor half mei , de sealions show is een soort comedy, valt wel mee.  "pet rules" is een leuke show met honden , katten ,... en andere huis en tuin dieren. Seaworld is uiteraard een pretpark dus zijn er ook de gebruikelijke attracties zoals een rollercoaster en bootjes. Zo is er "Ship wreck rapids" dat zijn ronde bootjes zoals in walibi maar we komen er doorweekt uit aangezien ze hier aan de kant nog waterkanonnen zetten waar ander toeristen zich mee kunnen uitleven. Het heeft geen zin om dus een plaatsje te zoeken in het bootje waar ge het minst nat zult worden, want ge wordt zowieso nat, willen of niet! Gelukkig is het vandaag 30° en zijn we dus direct opgedroogd. De "atlantis ride" is een combinatie van boomstammetjes deels rollercoaster deels water maar hier moeten we langer aanschuiven dan dat het de moeite is.
Verder zijn er in Seaworld natuurlijk alle mogelijke vissen en zeedieren te zien zoals roggen en  haaien en hebben ze een heel thema over de polen met pinguins, beluga walvissen, walrussen en een ijsbeer. Ze hebben hier ook een simulator die compleet in het thema past nl "wild artic" een simulatorvlucht in een helikopter over het ijs

Filmpje "Shamushow" in het pre"problemen"tijdperk



Het merendeel van het park hebben we gezien in 1 dag en we rijden nog even richting het strand aan Mission Beach maar het is hier heel druk, dus maken we rechtsomkeer naar downtown San Diego en de haven. Hier ligt de USS Midway, een vliegdekschip op pensioen dat een museum is geworden. Het is echter al laat dus we gaan niet meer binnen maar we genieten van het zicht op de marinebasis en rijden de brug naar Coronado schiereiland over. Hier hebt ge een mooi zicht op San Diego downtown en bovenop de brug kunt ge heel de  navy vloot zien liggen.


Om 19u hebben we afgesproken met een collega van Olivier die toevallig ook in de buurt van San Diego is voor een conferentie in La Jolla. La Jolla is het Knokke van San Diego, dure restaurants en flashy sportscars. We besluiten om eens deftig te eten en stappen binnen in het restaurant "crab catcher", waar we heel lekker eten geserveerd krijgen (mag wel voor de prijs).
De avond is nog jong dus gaan we nog ene drinken in een microbrewery vlak bij UCSD waar we gezellig bijbabbelen met 3 duitsers van de conferentie... Met een paar biertjes achter de kiezen worden we zelfs creatief en vinden we een nieuw begrip uit bij het betalen van de rekening. nl. "sad hour" , dit is het omgekeerde van happy hour :)
Blijkbaar was het van 10pm tot de last call happy hour en enkel tussen 7 en 10 "sad hour" dus de enige periode dat het full prize is :) wat voor de Duitsers nogal "sad" is aangezien zij een duurdere rekening hebben aangezien wij pas om 10u erbij zijn gekomen en tenvolle hebben geprofiteerd van het happy hour...
Uiteindelijk liggen we pas tegen middernacht in ons bed na een goed gevulde lange dag.

De route en kaartjes zijn te vinden op de pagina Maps

Geen opmerkingen:

Een reactie posten